Rondreis Alaska

Rondreizen Alaska

Alaska, de grootste staat van de Verenigde Staten met ruim één miljoen vierkante kilometer, staat ongetwijfeld het meest bekend om zijn prachtige, legendarische en uitgestrekte ijslandschappen. U vindt er een samensmelting van diverse bergen, helderblauwe rivieren en in de zomer kan u een blik opvangen van het prachtige groene toendralandschap. Het is een gigantische staat die u vele nationale parken kan aanbieden waar u in alle rust in de wondermooie natuur kan wandelen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Alaska

Alaska is een gebied dat wellicht menig natuurliefhebbers het hart sneller kan doen kloppen. De staat mag dan wel de grootste zijn, maar het is ook de dunst bevolkte staat. Hierdoor zijn vele natuurgebieden ongerept gebleven en vormen dus de ideale omgeving voor uw wandelingen, ontdekkingen en belevenissen. Het gebied is veeleer een speling van bergen, ijs en gletsjers. U kan vele natuurparken vinden die een prachtig aanbod klaar hebben. Één daarvan is Denali National Park, veruit het populairste park in Alaska. De twee blikvangers zijn eigenlijk de Mount McKinley, de hoogste berg in geheel Noord-Amerika, en de prachtige fauna die er te vinden is. Dit gebied is zeker en vast een aanrader voor iedereen die van prachtige uitzichten en landschappen houdt. Een tweede park is het Glacier Bay National Park, een park dat het bekend staat om zijn baai, gletsjers en fauna. Als u geluk hebt, kan u tevens een blik opvangen van de walvissen, orka’s, bultruggen en dwergvinvissen. Verder zijn er nog het Katmai National Park, het omvat een landschap dat gecreëerd is door vulkaanerupties, het Lake Clark National Park, met oneindige bergpieken en dalen, gletsjers, rivieren en ijsmeren, en als laatste het Wrangell St. Elias National Park, met de Malaspina glacier, Ice Bay en Yakutat Bay. Er zijn verder nog vele nationale parken te vinden en een zeer grote rijkdom aan prachtige landschappen. U zou het niet verwachten, maar tussen de bergen en aan de vele meren liggen vaak enkele dorpjes of steden verborgen. De grootste stad is Anchorage, met 258 000 inwoners. De stad vormt een waar contrast, en tevens een indrukwekkend landschap, met zijn hoge flatgebouwen voor de besneeuwd bergtoppen. Na Anchorage is Faibanks de grootste stad van Alaska, en ligt aan de bergketens en de oevers van de rivier Chena River. Op nummer drie staat Juneau, de hoofdstad van Alaska. De stad herbergt één van de beste musea van de staat. Naast deze drie steden, kent de staat nog enkele fascinerende, gezellige en kleine dorpjes. Er zijn zelfs enkele eskimonederzettingen zoals Kotzebue, Nome en Barrow. Barrow is het grootste eskimodorp met 2500 inwoners. Het gebied is in de winter geheel bedekt met een uitgestrekte ijsvlakte, maar in de zomer onthult zich een waar tapijt van wondermooie bloemen. Twee andere interessante plaatsen zijn McCarthy en Sitka. McCarthey is een authentiek stadje waar vroeger de mijnwerkers hun ontspanning opzochten die in de kopermijnen van Kennicott werkten. Sitka was vroeger de hoofdstad van het Russische deel van Amerika. Het is een prachtig stadje waar vroeger vooral gejaagd werd op pelsdieren, maar wat nu omgetoverd is tot een waar monument van kerken, begraafplaatsen, iconen en artefacten.

Klimaat Alaska

Alaska kent voor het grootste gedeelte een koel landklimaat, met neerslag gedurende het hele jaar. In sommige gebieden kent men droge winters, en in andere droge zomers. In het noorden is er een toendraklimaat. Eten & drinken in Alaska Alaska is een gebied waar voornamelijk van vis geleefd wordt. Vooral de zalm is, zeker en vast in Europa, een bekend product geworden. Voor de eskimostammen is de visvangst van levensbelang.

Steden in Alaska

De grootste stad is hier niet de hoofdstad, maar Anchorage. Anchorage herbergt maar liefst 258 000 inwoners, wat meer dan 2/3 is van het totale inwonersaantal van Alaska. Op de tweede plaats staat Faibanks. De hoofdstad Juneau komt op de derde plaats.

Offerte rondreis Alaska? Klik hier