Rondreis Argentinië

Rondreizen Argentinië

Argentinië is het op één na grootste land van het continent Zuid-Amerika, en daarbij ook het zesde grootste land ter wereld. Het geeft u in uw rondreis dan ook een rechtevenredig aanbod: de prachtige en reusachtige natuurgebieden, van de Pampa’s in het noorden met in het hart de Paraná en de agrarische rijkdom door het plateau van Patagonie en Vuurland tot de Andes-bergrug in het westen op de grens met Chili.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Argentinië

Uw zoektocht naar natuur en cultuur begint vermoedelijk in Buenos Aires, de hoofdstad. Hier vindt u meteen een grote waaier aan culturele monumenten, musea en gebouwen. Enkele daarvan zijn de Avenida 9 de Julio, de breedste straat ter wereld, het Plaza de Mayo, één van de mooiste pleinen ter wereld en verder nog tal van culturele mogelijkheden zoals Het Teatro Colon, het Galileo Galilei-planetarium en het Recoleta kerkhof. Het land biedt naast deze wereldstad ook een veelzijdig aanbod aan natuur. Een interessant verschijnsel is de Rio de la Plata, de zilverrivier wat de monding vormt van twee andere rivieren in de Atlantische Oceaan, de Paraná en de Uruguay. De monding is in zijn geheel zo’n 290 kilometer lang, op het punt waar de twee rivieren samenstromen is de rivier 48 kilometer breed, waarmee deze Rio de la Plata de breedste rivier op onze planeet is. Er zijn daarnaast echter nog vele interessante natuurgebieden zoals het Nationaal Park Los Glaciares en het Nationaal Park Iguazú. Het Nationaal Park Los Glaciares bevindt zich in het zuiden van Argentinië en kent een grote diversiteit met zijn bergen, meren, bossen en reusachtige gletsjers. Het omvat in het westen tevens een deel van de Andes, dat in dit park bedolven is onder een laagje sneeuw en ijs. In het oosten vindt u de Patagonische steppe.

Een ander park, het Nationaal Park Iguazú, heeft zijn naam te danken aan de Iguazú-watervallen, de 2700 meter brede watervallen die de grens vormen met Brazilie. Een deel vormt de duivelskeel of duivelsstrot met een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. De watervallen hebben een prachtige omgeving met een subtropisch regenwoud waar u meer dan 2700 plantensoorten kan vinden en tal van dieren zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Twee andere bekende natuurparken zijn De natuurparken Ischigualasto en Talampaya zijn tevens een aanrader, en beslaan een gebied van meer dan 275 000 hectare woestijn. Naast deze natuurparken zijn er echter nog twee andere natuurfenomenen: de Quebrada de Humahuaca, een prachtige vallei, en het Valdés-schiereiland, dat van het vasteland wordt gescheiden door een smalle landtong. U vindt er enkele zoutmeren, één op 35 meter onder de zeespiegel en vormt het laagste punt van Zuid-Amerika, en tevens een rijkdom aan fauna met onder andere walvissen en pinguïns. Naast deze natuurwonderen, zijn er ook de Jezuïetenmissies van de Guaraní en de Estancias van Córdoba, de naam van het Jezuïetenkwartier in Córdoba. Wat tevens een aanrader is, is de Cueva de las Manos, een archeologische site met rotstekeningen.

Klimaat Argentinië

Argentinië kent een overwegend droog en gematigd klimaat in het westen. In het noorden heerst er veeleer een subtropisch klimaat en in het zuiden is het veelal koel. Doordat het land op het zuidelijk halfrond gelegen is, kent het “omgekeerde seizoenen”. Dit houdt in dat wanneer het bij ons zomer is, het in Argentinië winter is, en andersom.

Eten & drinken in Argentinië

De Argentijnse keuken heeft vele invloeden gehad, vooral door de Italiaanse en Spaanse kolonisten. Zo is het duidelijk te merken dat er een Europese stempel op de keuken gedrukt is. Argentijnen zijn voornamelijk echte vleeseter, en één typisch gerecht is dan ook vooral het Argentijns rundvlees. De pampa’s vormen de ideale omgeving voor het vee, maar verder ook voor het verbouwen van tarwe en maïs. Verder is ook de Argentijnse wijn een ware aanrader.

Steden in Argentinië

De hoofdstad van het land is Buenos Aires, met bijna 3 miljoen inwoners. Het kent enkele grote opvolgers als Córdoba, Rosario en Mendoza. De kleine broertjes daarvan zijn Mar del Plata, Salta, San Miguel de Tucumán en Santa Fe.

Offerte rondreis Argentinië? Klik hier