Rondreis Australië

Rondreizen Australië

Australië: het grootste eiland met de unieke flora en fauna en vooral, de kangoeroes. Maar er is nog meer dan dat: in Australië heeft u de gelegenheid om in alle rust van de ongerepte natuur te genieten. Ga een helse ontdekkingstocht tegemoet door de woestijnen, de witte zandstranden, de gigantische bergketens, de Murray en de Darling, de helse watervallen en de mooiste natuurparken.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden rondreis Australie

Australië is in zijn gebied qua fauna en flora de allergrootste uitblinker. Er bevinden zich unieke verschijnselen in de zee, zoals bijvoorbeeld de Groot Barrièrerif of de door hun genoemde Great Barrier Reef, de grootste koraalrif van de hele wereld. In het binnenland, op de steppe en de savanneachtige gebieden, kunnen we de welbefaamde kangoeroes vinden. Maar daarnaast zijn er nog andere unieke buideldieren te vinden, zoals de koala en de wombat. Het gaat nog verder: Australië heeft voor dé dierenliefhebber nog wat unieks aan te bieden. Zo is er ten zuiden van het grote eiland nog een klein eiland dat de naam “Kangaroo Island” draagt. Zijn naam heeft het te danken aan het feit dat de ontdekker van het eiland de hoppende dieren heeft moeten verorberen om te overleven. Maar naast kangoeroes, kan u ook de kans krijgen om koala’s, mierenegels, vogelbekdieren, zeeleeuwen en blauwe pinguïns te zien. Niet alleen de dierenliefhebber zal dit een prachtige halte in zijn rondreis vinden. Als u een fanatiek wandelaar en natuurgenieter bent, dan is dit het eiland bij uitstek om even de benen te strekken.

De natuurparken zijn prachtig voor in te wandelen, alsook de witte stranden. Wil u echter nog meer van het eiland zien op uw eentje, is het aan te raden om een mountainbike te huren waarmee u prachtige fietstochten door de bergen kan maken. Ook duik -en zwemfanaten zullen verbaasd zijn: de rondomliggende zeeën zijn ideaal voor menig duikavontuur. U kan er onder meer 40 scheepswrakken vinden. Australië biedt natuurliefhebbers echter een waaier van nationale parken, beschermde natuurgebieden en natuurverschijnselen. Ook het eiland ten zuiden van Australië vinden we Tasmanië, alweer een geschikte locatie voor prachtige wandelingen. Als kers op de taart, wil u in uw rondreis nog even naar de “bewoonde wereld”, dan kan u naar de echte stad gaan: Sydney. Hier kan u het beroemde operagebouw gaan bekijken.

Klimaat Australie

Australië heeft in het najaar vooral te maken met het vroege stormseizoen en de vroege moesson. De late moesson en het late stormseizoen zijn van februari tot mei. Het is niet aan te raden dan op rondreis in Australië te gaan, eerder in de maanden juli en juni. Let wel op: Australië ligt in het Zuidelijk halfrond en heeft dus de “tegenovergestelde” seizoenen van ons. In de maanden juli en augustus is het in Australië dus winter, december en januari zijn dan weer net de zomermaanden. Het klimaat maakt het echter mogelijk dat het het hele jaar door aangenaam weer is. Het grootste gedeelte van Australië heeft een subtropisch klimaat, het noorden een tropisch klimaat. In het midden van het land heerst er eerder een woestijnklimaat.

Eten en drinken

De Australische keuken is eerder een mix van Europese, Aziatische en Aboriginalstijlen. De Australische keuken heeft soms “schokkende” gerechten op het menu, zoals bijvoorbeeld kangoeroestaart. Ook enkele producten, afkomstig van de Aboriginals, zijn uitgegroeid tot culinaire hoogstandjes, zoals bijvoorbeeld myrtle, warrugul greens en bush tomatoes. Het eten is eerder weggelegd voor wie van creatieve, gezonde en lekkere gerechten houdt.

Steden in Australie

Ondanks het groot aantal natuurgebieden dat u in Australië terug kan vinden, heeft het toch enkele grote steden op zijn naam staan. Het bekendste, en het meest bevolkte, is natuurlijk de hoofdstad Sydney. De grootste steden liggen aan de kust, of zeer dichtbij. Het binnenland is, zoals eerder gezegd, eerder weggelegd voor de echte natuur. Andere groten steden in Australië zijn onder andere: Melbourne, Brisbane, Peth, Adelaide en Canberra.

Offerte rondreis Australië? Klik hier