Rondreis Belize

Rondreizen Belize

Belize is de ideale omgeving als u wil genieten van een zonnige vakantie. In uw rondreis hebt u de mogelijkheid om niet alleen gezellig op het strand te wandelen of te liggen met een cocktail in uw hand, maar tevens de kans om de Mayacultuur te leren kennen door de vele goed bewaarde overblijfselen. Het is een prachtig land met een enorme waaier aan natuurlijk schoon.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Belize

Bijna de helft van het land is bedekt met tropisch oerwoud, en dat maakt Belize tot een levend decor dat u enkel op plaatjes in het reisbureau ziet. Voor menig natuurliefhebber is dit land de hemel op aarde met meer dan 4000 soorten bomen, planten en bloemen. Het land kent bovendien een zeer grote hoeveelheid ongerepte jungle. Ook dierenliefhebbers zijn in dit land zeker op de goeie plaats. Belize kent vele diersoorten zoals leguanen, krokodillen, jaguars, schildpadden, apen en enkele honderden vogelsoorten zoals de toekan. Wil u liever niet het avontuur tegemoet in de enorme jungle, kan u altijd terecht in Belize Zoo. Hier kan u enkel dieren zien die in Belize leven en de zoo is tevens gebouwd in de echte jungle. Er is echter ook heel wat onder de grond te beleven. Zo kan u één van de 300 grotten bezoeken. Het vraagt soms echter wel wat inspanning én een goede gids: de grotten zijn vaak verscholen in het gevaar van de jungle en er moet soms wel eens een rivier overgestoken worden, een stukje geklommen of door de smalle opening geperst worden. Wat echter in de grotten verscholen zit, is een ware schoonheid. Naast prachtige stalagmieten, stalactieten en ondergrondse watervallen, geloofden de Maya’s tevens dat dit de toegang tot de onderwereld was. Zo zijn er in vele grotten oude potten, artefacten, en misschien zelfs geofferde menselijke overblijfselen van de Maya’s te vinden. De belangrijkste grotten zijn Barton Creek, Ben Loman’s Cave, Che Chem Ha, Hokeb Ha Cave, Rio Frio Cave, St. Herman’s Cave en de Tigar Cave.

Maar ook bovengronds zijn er overblijfselen van de enorme Mayacultuur te vinden. Zo zijn er vele Mayasites met tempels, beelden en kleine gebouwen, diep verscholen in de jungle, te vinden. De belangrijkste sites zijn: Althun-Ha, Cahal Pech, Caracol, Cerros, Cuello, El Pilar, Lamanai, La Milpa, Lubaantun, Nim Li Punit, Pusilha, Santa Rita en Xunantunich. Maar het sprookje gaat verder op de kust en in de zee. Hier is de belangrijkste bezienswaardigheid ongetwijfeld de Barrièrerif van Belize, één van de langste barrièreriffen ter wereld. De vele Koraleneilanden omarmen de Koraalrif, die zo’n 256 kilometer lang is. Het is de ware definitie van ‘paradijs’. Slechts enkele trefwoorden als ‘palmbomen’, ‘witte stranden’ en ‘hemelblauw water’ zullen u meteen doen wegdromen. Er zijn verschillende eilanden zoals bijvoorbeeld de Lighthouse Reef, dat tevens het dichtst bij de welbefaamde ‘Blue Hole’ ligt, de grot onder water met een diameter van 300 meter en een diepte van 122 meter. Het gehele gebied is een waar paradijs voor snorkelen, duiken, vissen of watersporten.

Klimaat Belize

Het totale land kent een (sub)tropisch klimaat. Er is een ‘regenseizoen’ en een ‘droog seizoen’. Het ‘droge seizoen’ loopt van december tot en met mei, het ‘regenseizoen’ in augustus en september. De neerslag kan variëren van regio tot regio, zo is het in het noorden een stuk droger dan in het zuiden. De gemiddelde temperatuur ligt op zo’n 26 graden.

Eten & drinken in Belize

De keuken van Belize kent invloeden van Spanje, Mexico, Caraïben en tevens van de eeuwenoude Maya’s. De basisingrediënten zijn rijst en bonen (‘rice and beans’). Het is tevens een populair gerecht, dat opgediend wordt met een salade of diverse soorten sausjes. Door het tropische klimaat is de kweek van exotische vruchten mogelijk. Hierdoor is de kokosnoot een veel voorkomend product, in onder andere ‘hudut’. Belize kent tevens heerlijke visgerechten.

Steden in Belize

De hoofdstad is Belmopan, met een kleine 12 000 inwoners één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. De grootste stad is Belize City, met meer dan 60 000 inwoners. Andere steden zijn: Caledonia, Dandriga, Punta Gorda, Red Bank en Middlesex.

Offerte rondreis Belize? Klik hier