Rondreis Brazilië

Rondreizen Brazilië

Brazilië: het land van Rio de Janeiro en de Amazone. Er is echter zoveel meer te zien voor natuur- en cultuurliefhebbers. Van de tropische kust door het Hoogland van Brazilië, de beboste savanne en de woestijnachtige Sertão tot het welbefaamde Amazonebekken met het bedreigde Amazoneregenwoud en de op één na langste rivier ter wereld de Amazone. Maar er is nog meer dan dat: het land telt ook tal van historische centra van verscheidene steden die zeker aan te raden zijn en enkele prachtige monumenten.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Brazilië

Het gros van de bezienswaardigheden zijn veeleer weggeld voor natuurliefhebbers, maar zijn voor iedere persoon een heel avontuur om te zien. Brazilië kent erg veel Nationale Parken, waaronder het Nationaal Park Iguaçu, het Nationaal Park Lençóis Maranhenses, het Nationaal Park Serra dos Órgãos en het Nationaal Park Montanhas do Tumucumaque. Enkele ingewikkelde namen die het zeker en vast waard zijn. Zo zijn er in het Nationaal Park Iguaçu onder meer de 2,7 kilometer brede watervallen te zien en tevens de garganta do diabo (ofwel: de duivelskeel), een cirkelvormige waterval van zo’n 80 meter hoog. De watervallen zijn omgeven met een prachtig deel van het tropisch regenwoud met onder andere de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Het grootste deel van de parken omvatten een deel van het Amazoneregenwoud. Echter zijn er ook parken in de beschermde gebieden van de Cerrado, een savanneachtig gebied dat het grootste is van zijn soort in Zuid-Amerika: de Chapada dos Veadeiros en Emas. Verder zijn er de “Discovery Coast Atlantic Forest Reserves”, een gebied met 112000 hectare prachtig, Atlantisch bos. Het gebied is een van de rijkste gebieden ter wereld als het gaat over de diversiteit van fauna en flora. Een soortgelijk gebied zijn de “Atlantic Forest Southeast Reserves”, tevens een beschermd gebied met Atlantisch bos. Voor de cultuurfanaten is er natuurlijk ook nog veel te beleven in dit land. Door de beweeglijke geschiedenis en de rijke cultuur is het aan te raden om enkele historische centra te bezoeken, waaronder die van Ouro Preto, Olinda, Salvadar de Bahia, São Luís, Diamantina en Goiás.

Stuk voor stuk aanraders waar u de gelegenheid heeft om enkele prachtige gebouwen en monumenten te zien. Wil u echter het drukke stadsleven in, is dit geen enkel probleem. Zo zijn er onder meer Brasilia, Rio de Janeiro en São Paula, ongetwijfeld de drie bekendste steden van het land. U belandt meest waarschijnlijk het eerst in Brasilia, aangezien dit de hoofdstad van Brazilië is. Echter heeft Rio de Janeiro enkele indrukwekkende bezienswaardigheden op zijn naam staan. Zo zijn er de charmes van de stranden zoals Copacabana, het Tijucowoud, het wereldberoemde Cristo Redentor, op de berg Corcovado en de Suikerbroodberg.

Klimaat Brazilië

Brazilië ligt voor het grootste deel in de tropen en is daardoor het gehele jaar aangenaam om te bezoeken. Er is erg weinig variatie in het noorden, het is er altijd warm. In het zuiden van het land is het van maart tot november door en van december tot februari, de Braziliaanse zomer, vochtig. De woudgebieden Pantanal en de Amazone kennen het hele jaar een warm en vochtig klimaat.

Eten & drinken in Brazilië

Brazilië heeft een rijke keuken met invloeden van Europa, India, Afrika en Azië. Het menu hangt voornamelijk van de regio af. In het noorden is er het regenwoud en de Amazone, die een hoop zoetwatervis oplevert en een groot aantal exotische gerechten. In het zuiden is de keuken sterk beïnvloed door Europese immigranten. Als men spreekt over de Braziliaanse keuken, wordt hiermee meestal de keuken van de regio rond Rio de Janeiro bedoeld.

Steden in Brazilië

De hoofdstad is Brasilia. Enkele opvolgers: Belém, Belo Horizonte, Curitiba, Fortaleza, Goiânia, Guarulhos, Manaus, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador en São Paula (de grootste stad van Brazilië).

Offerte rondreis Brazilië? Klik hier