Rondreis Canada

Rondreizen Canada

Canada, dat qua oppervlakte na Rusland het grootste land ter wereld is, biedt een hele waaier aan natuurlijke spektakels die u zeker en vast in uw leven gezien moet hebben. Het land met zes tijdzones en de langste kustlijn ter wereld biedt vooral aan natuur- en dierenliefhebbers een ongekende hoeveelheid bezienswaardigheden. Het land kent zijn charmes met zijn uitgestrekte prairies, naaldbossen met ongekende eindes, verschillende soorten beren, prachtige meren en wilde rivieren, lange korenvelden en magnifieke watervallen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Canada

Canada heeft een zeer rijke natuur, en dat is zeker en vast een punt waar het land het meest om bekend staat. Er zijn vele verschillende natuurparken te vinden, die u een geweldig aanbod van flora en fauna geven. Zo zijn er onder meer het Nationaal Park Nahanni. Het Nationaal park Wood Bufallo, de parken in de Canadese Rocky Mountains (of: “Canadian Rockies”), Nationaal Park gros Morne, Miguasha Park en het Waterton Glacier International Peace Park. Het zijn stuk voor stuk aanraders als het gaat om de meest fascinerende fauna en flora. U kan in deze parken ook onder meer de Niagara Falls zien. Dit zijn de beroemdste watervallen ter wereld waarvan het adembenemende uitzicht u werkelijk zal verbazen. Daarnaast is er natuurlijk dé blikvanger op gebied van berg en landschap: de Rocky Mountains. Het is een erg indrukwekkende bergketen in de omgeving van de westkust van Noord-Amerika. Het gebied zorgt voor een prachtig decor als u één van uw favoriete wintersporten wil uitoefenen. Een ander gebied dat u misschien bij op de kaart al is opgevallen: de Grote Meren (of: “Great Lakes”) met het Bovenmeer, het Huronmeer, het Michiganmeer, het Eriemeer en het Ontariomeer. Een andere fascinerende plaats is het Dinosaur Provincial park, een natuurgebied waar u tevens enkele vindplaatsen van fossielen van dinosauriërs kan vinden. Het park biedt ook een rijke fauna en flora met coyotes, gaffelbokken, ratelslangen, Canadese ganzen en kaktussen. Naast de verbazingwekkende natuurlandschappen en dierensoorten biedt het land u ook nog een fascinerend stukje cultuur aan. Een interessante plaats is het historisch gedeelte van de stad Québec, dat ook wel de benedenstad wordt genoemd. Ook een andere oude stad, Lunenburg, is een aanrader. Hoewel Canada een zeer dun bevolkt land is met vele uitgestrekte gebieden met ongerepte natuur, kan u in Montreal genieten van het drukke stadsleven én de Canadese cultuur.

Klimaat Canada

Canada omvat een zeer uitgestrekt gebied, maar kent echter geen sterk uiteenlopende klimaten. Het noorden ligt geheel rond de poolcirkel, en heeft bijgevolg een toendra- of ijsklimaat. Als u in uw rondreis eerder meer het centrale gedeelte bezoekt, zal u veeleer een koel landklimaat tegengekomen met veel neerslag. Helemaal in het zuiden heerst er eerder een koud landklimaat. De zomers kunnen voornamelijk in het zuiden, Vancouver, Victoria en Windsor, erg warm en vochtig zijn. Er is tevens een relatief klein woestijngebied in het zuiden van Brits-Columbia, in de streek Okanagan.

Eten & drinken in Canada

Canada kent door zijn reusachtige oppervlakte vele verschillen in de keuken. De keuken heeft vele invloeden van de vroegere kolonisten, die hun recepten gebruikten met de lokale ingrediënten. Één zon typisch gerecht is maple syrup, ahornsiroop. Canada is echter een immigratieland en kent vele invloeden van de hele wereld. Een échte, typische, Canadese keuken is er dus niet. Zo zijn er aan de kusten vele aangename vis te eten, en in de omgeving van Galgary heerlijke stukken rundvlees.

Steden in Canada

De hoofdstad van Canada is Ottawa. Dit is echter niet de grootste stad. De grootste stad is Montreal. De opvolgers daarvan zijn: Toronto, Vancouver, Calgary en Edmonton. Het land heeft daarnaast nog tal van grote steden, echter wel kleiner dan de zonet genoemde. Enkele daarvan zijn Hamilton, Québec, Winnipeg en Halifax.

Offerte rondreis Canada? Klik hier