Rondreis China

Rondreizen China

China staat ongetwijfeld het meest bekend om zijn typische, authentieke en oosterse levensstijl. Het is één van de grootste landen ter wereld en kan u een zeer grote rijkdom natuur en cultuur aanbieden. Kom, geniet en beleef!

Bezienswaardigheden China

China telt duizenden bezienswaardigheden, mede door zijn grote oppervlakte. Het gebied bestaat uit vele delen, namelijk het noordoosten, het noorden, het noordwesten, het zuidwesten, het centrale zuiden, het zuidoosten en het oosten. De bekendste toeristische attracties zijn, naast de enkele reusachtige steden, de Chinese Muur, één van de monumenten die men zelfs vanuit de ruimte kan zien. De muur is zo’n 6200 kilometer land, en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. Een andere bekende attractie is de zijderoute of de zijweg, een netwerk van karavaanroutes door het centrale gedeelte van Azië. Verder is er nog Tibet, een gebied met een eigen en apart volk, cultuur en taal dat zich verspreid in het Tibetaans Hoogland.

Advertenties van onze partners

U kan er onder meer de Himalaya vinden, waarvan de Mount Everest een deel is en tevens de hoogste bergtop op onze planeet. Het gebied kan vele mogelijkheden brengen voor hen die tijdens hun rondreis graag de prachtige natuur, het berglandschap, mengen met de authentieke Tibetaanse cultuur en levensstijl van de bevolking. Er zijn vaak vele mooie kloosters en plaatselijke tradities terug te vinden. Een andere populaire attractie is Hainan, een eiland helemaal in het zuiden van China. Als u nog meer avontuur wil, kan u eventueel een bezoekje brengen aan de volgende heilige bergen: de Yungang Grotten, de Magao Grotten en de Longmen Grotten. Maar China kent natuurlijk nog zijn typische uitgestrekte natuur, gevuld met vele bergtoppen. Er zijn onder meer de “Vijf Grote Bergen”, de “Vier Heilige Bergen” en verder Mount Kailash, Kawa Karpo en Amnye Machen. Stuk voor stuk prachtige bergen waar u als beloning vaak enkele tempels op de toppen te zien krijgt. Er zijn echter nog tientallen natuurgebieden die een bezoekje waar zijn. Maar naast deze rijke natuur zijn er natuurlijk nog de verschillende prachtig uitgebouwde steden. Met als blikvanger de grootste stad ter wereld: Shanghai. Verder is zeker de hoofdstad Peking een bezoekje waard, een paradijs voor hen die van historische monumenten en de oosterse bouwkunst houden. Wil u echter de typische dorpjes ontdekken, is het zeker aan te raden wat verder het binnenland in te gaan.

Klimaat China

Door het uigestrekte gebied kent China weliswaar een zeer grote diversiteit van klimaten. In het zuiden kent China voornamelijk een chinaklimaat, een warm gematigd klimaat, en in het westen en het noorden vaak gebergte- en woestijnklimaten. In de zomer is het er over het algemeen nat, en in de winter eerder droog. Er zijn tevens enkele uitschieters zoals de hooglanden van Tibet, waar er een toendraklimaat met eeuwige sneeuw heerst, de woestijn (koud woestijnklimaat), de steppen van Sinkiang en het binnenland van Mongolië (koud steppeklimaat) en het vasteland van China.

Eten & drinken in China

Ook kent China een heel typische keuken: de Chinese keuken, één van de fijnste keukens ter wereld. Er zijn echter wel verschillen in regio’s door een mengeling van culturen of het klimaat. De Chinese keuken gebruikt men vaak tegengestelde smaken of texturen, zoals bijvoorbeeld zoet-zuur of mals-knapperig. Men maakt vooral gebruik van granen, rijst (in het oosten), gierst en tarwe (in het noorden). Enkele typische gerechten, waar u wellicht ooit van gehoord heeft, zijn Nasi of Bami Goreng. Tevens zijn kroepoek, loempia en saté allemaal typische Chinese gerechten. Verder is vooral thee een populair drankje in China.

Steden in China

China staat naast zijn gezellige en authentieke dorpjes ook bekend om zijn grote, uitgebouwde steden die bewoond worden door vele miljoenen inwoners. Er bevindt zich zelfs de grootste stad ter wereld: Shanghai, met ruim vijftien miljoen inwoners. De opvolger is Peking (of: Beijing), de hoofdstad, met bijna acht miljoen inwoners. Daarna volgen: Guangzhou, Guilin, Hangzhou, Kunming, Nanjing, Suzhou en Xi’an.

Offerte rondreis China? Klik hier