Rondreis Cuba

Rondreizen Cuba

Cuba: het land van zon, Che Guevara, Fidel Castro en de typische sigaren. Voor vele mensen is het land echter een mooie, verre vakantiebestemming om te genieten van het weer, maar het gaat ook verder dan dat. Het land omvat vele mooie natuurspektakels en tevens een rijke geschiedenis die gezorgd heeft voor enkele mooie overblijfselen. Cuba bestaat echter uit een aantal eilanden, waarvan enkele zeker het bezoeken waard zijn. Na het hoofdeiland Cuba is het Isla de la Juventud het grootste.

Bezienswaardigheden Cuba

U belandt waarschijnlijk het eerst Havana, de hoofdstad van Cuba. Het is een erg actieve stad met vele oude gebouwen en monumenten die een rijke geschiedenis met zich meedragen. U kan onder andere het Capitolio bezoeken, dat het centrum van de stad vormt. Verder heeft het centrale gedeelte van Havana nog enkele prachtige monumenten en gebouwen: Het Teatro Garcia Lorca (of: het Gran Teatro de la Havana), het Marti monument (een monument voor José Marti), de esplanade waar Fidel Castro zijn speeches gaf en het gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken met het welbefaamde ijzeren smeedwerk, gemaakt naar het beeld van Che Guevara. De bekendste attractie is vermoedelijk de Malecon.

Advertenties van onze partners

De Malecon is een boulevard langs de Straat van Florida van enkele kilometers lang. Tegenover deze Malecon liggen de twee oude Spaanse Forten: het zeer bekende Castillo del Morro en het adembenemde Fortaleza de San Carlos. Verder is er nog het Museo de la Revolución. Een andere bekende locatie is Necropolis Colón in Vedado, het is een begraafplaats waar onder meer la Millagrosa te zien is, een monument voor zwangere vrouwen en baby’s. Maar er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken naast de hoofdstad. Voor cultuur- en historiefanaten is er nog de stad Trinidad met zijn authentieke, Spaanse huizen en pittoreske centrum. Daarnaast zijn ook het kasteel San Pedro de la Roca in Santiago de Cuba en het historisch centrum van Cienfuegos aanraders. Wil u echter ook de prachtige natuur zien? Dat kan in onder andere Parque Nacional Desembarco del Granma, een park van 40 000 hectare groot vol met de Caribische fauna en flora en het Nationaal park Alejandro de Humboldt. Ook de Viñales zorgt voor een overweldigend landschap met rechtopstaande kalkstenen pijlers en de zeer vruchtbare grond, die bekend is om de beste tabak van de wereld. Als u in uw rondreis graag ook even een dagje ontspanning wil, dan kan u dit zeker en vast vinden op de prachtige stranden die het land u kan aanbieden. Zo is er onder meer de badplaats Varadero, waar u kan genieten van het weer op de prachtige stranden.

Klimaat Cuba

Geheel Cuba kent een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur tussen 24 en 30 graden Celsius, ’s nachts is het gemiddeld 21 graden Celsius. Cuba heeft te maken met een “natte seizoen” en een “droog seizoen”. Het “natte seizoen” is van juni tot en met november. Men spreekt echter niet over de hele dag regen, maar een korte, hevige regenbui. Het grootste gedeelte van de dag kan het dan nog steeds zonnig zijn. Eten & drinken in Cuba De Cubaanse keuken kent als nationale gerecht rijst, vaak met zwarte bonen en komt onder de naam moros y cristianos (moren en christenen). Populaire vleesgerechten zijn pollo asado, gegrilde kip, en cerdo asado, gegrild varkensvlees. De oceaan zorgt voor vele heerlijke vis, zoals kreeft. Op het gebied van drank staat Cuba veeleer bekend om zijn cocktails met rum, zoals Havana Club (rum) en Cuba libre (rum met cola).

Steden in Cuba

De grootste stad van Cuba is de hoofdstad Havana. Het land telt echter vele grote(re) steden. Echte duidelijke opvolgers zijn er niet, Santiago de Cuba wordt na Havana wellicht als het meest bekende beschouwd. Er zijn echter nog tal van andere relatief grote steden: Marianao, Matanzas, Santa Clara, Cienfuegos, Ciego de Avila, Carnagüey, Holguín, Las Tunas, Manzanillo, Bayamo, Mayarí en Guantanamo. De hoofdstad van het zuidelijke eiland Juventud is Nueva Gerona.

Offerte rondreis Cuba? Klik hier