Rondreis Ecuador

Rondreizen Ecuador

Ecuador is een land wat ongetwijfeld veel mogelijkheden biedt op gebied van fauna en flora. Als in uw rondreis de prachtige natuur en de vele diersoorten als topprioriteit stelt, is dit zeker iets voor u. Ecuador biedt verschillende landschappen gaande van het prachtige kustgebied aan de Grote Oceaan en het Andesgebergte tot het Amazoneregenwoud in het oosten en de Galápagoseilanden in het westen.

Bezienswaardigheden Ecuador

Ecuador is een land dat u als natuur- en dierenliefhebber zeker gezien moet hebben. Het is een land waar u zowat een korte samenvatting krijgt van wat het continent Zuid-Amerika u te bieden heeft. U kan er namelijk de twee grote blikvangers van het continent vinden: een deel van het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud. Deze gebieden zijn tevens te vinden in één van de nationale parken. Één daarvan is het Nationaal Park Sangay, waar u de Ecuadoriaanse Andes kan vinden. Het park kent een enorm hoogteverschil, gaande van het laagste deel (900 meter boven de zeespiegel) tot het hoogste deel (5139 meter).

Advertenties van onze partners

Het park is niet alleen gevuld met de Andes. Er zijn namelijk ook de toppen van drie vulkanen te vinden, namelijk die van de actieve Sangay en Tungurahua en de rustende El Altar. Daarnaast zijn er ook zo’n een paar honderden meertjes te vinden, waar u de gelegenheid heeft om onder andere de tapir, de brilbeer en de andescondor te vinden. Een ander gebiedt dat tevens een ware trekpleister is voor natuurliefhebbers, zijn de Galápagoseilanden. Het ligt echter een eindje van het ‘vasteland’ vandaan, namelijk zo’n 1000 kilometer. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en tevens de leefomgeving van vele unieke planten- en diersoorten. Het gebied bestaat uit 13 relatief grote eilanden, en 115 kleine eilanden. Ze zijn stuk voor stuk dunbevolkt, maar hebben een unieke bevolking op gebied van diersoorten. Vele oorspronkelijke dieren hebben enkele evoluties ondergaan, waardoor de zeeleguanen onder water kunnen grazen, landschildpadden uitgegroeid zijn tot reusachtige dieren, de Darwinvinken een evolutie ondergingen in de grootte en vorm van hun snavels en er een soort pinguïn is ontstaan die dicht bij de equator in de buurt komt. De hele eilandengroep is een nationaal park en de oceaan er rond wordt beschouwd als zeereservaat. Als u echter wat afwisseling wil, biedt Ecuador u nog enkele prachtige, authentieke steden aan. Één zo’n stad is Cuenca, en bevat tevens een prachtig historisch centrum. Een andere stad die u wellicht het eerst zal zien, is de hoofdstad Quito. Het is één van de hoogst gelegen steden ter wereld, op zo’n 2850 meter boven de zeespiegel. Ook hier is het historisch centrum alvast een aanrader om te bezoeken.

Klimaat Ecuador

Ecuador heeft te maken met twee verschillende klimaten: in het westen aan de kust en in het oosten met het Amazoneregenwoud heerst er een tropisch klimaat. Aangezien het Andesgebergte dwars door Ecuador gaat, heeft een verticale strook in het hart van het land voornamelijk te maken met een hoogtebergklimaat, of een toendraklimaat.

Eten & drinken in Ecuador

De Ecuadoriaanse keuken is veeleer een mengelmoes van de inheemse en de Spaanse keuken. Vele gerechten hebben als basisingrediënten vlees, uien, maïs en aardappels of rijst. Vaak worden de gerechten geserveerd met een pittig sausje, dat de naam ‘aji’ draagt. Als alternatief voor de aardappel is er ook de bakbanaan, een banaan die gebakken of gekookt wordt in kokosmelk. Door het tropische klimaat is er een grote rijkdom aan exotische vruchten. Tevens wordt er ook veel vis gegeten. Daarnaast zijn er tevens heerlijke sapjes van verschillende soorten fruit te vinden en aguardiente, een sterk drankje.

Steden in Ecuador

De hoofdstad van Ecuador is Quito. Met bijna twee miljoen is dit echter niet de grootste stad. Guayaquil steekt Quito voorbij met ongeveer één miljoen inwoners meer. Verder zijn er nog vele andere steden zoals Ambato, Cuenca, Esmeraldas, La Libertad, Loja, Machala, Manba, Nueva Loja, Puyo, Puerto Bolivar, Riobamba en San Lorenzo.

Offerte rondreis Ecuador? Klik hier