Rondreis Hawaii

Rondreizen Hawaii

Offerte rondreis Hawaii? Klik hier
Hawaii doet meteen denken aan de prachtige stranden, de helderblauwe zee en de hoge palmbomen. Niets is minder waar natuurlijk, maar er zijn nog vele andere diverse bezienswaardigheden op de eilanden van Hawaii. Het Hawaii-gebied bestaat uit vele vulkanische eilanden, waaronder Oahu, Kauai, Maui en Big Island. Deze laatste wordt vaak beschouwd als ‘het eiland Hawaii’, doordat de oppervlakte groter is dan de oppervlakte van de overige eilanden samen. Welkom in de eilandengroep van natuur, ontsnapping en avontuur!

Bezienswaardigheden Hawaii

De Hawaii-eilanden kunnen u in zekere zin een ‘onbewoond eiland’ gevoel doen oproepen, door de prachtige en rustige natuur. Er zijn echter natuurlijk ook de gebieden waar meer toeristen zich begeven. Één daarvan is Oahu, het op twee na grootste eiland van het gehele Hawaii-gebied. Op dit eiland kan u onder andere de steden Waikiki en Honolulu, de hoofdstad, vinden. Meest waarschijnlijk belandt u na uw vlucht het eerst in Honolulu. Daar kan u meteen kennis maken met de actieve hoofdstad en zijn cultuur. De stad heeft een klein en gezellig centrum. Daarnaast kan u er ook het Iolani Palace bezichtigen, het enige koningspaleis in de Verenigde Staten. Verder is er ook onder meer het standbeeld van koning Kamehameha te zien. Waikiki is dé plaats voor als u even wil genieten van het weer en de prachtige stranden. Waikiki staat het meest bekend om zijn Waikiki Beach, een strand van vier kilometer lang met aan zijn ‘staart’ Diamond Head, een vulkaan die reeds lang uitgedoofd is. Een ander eiland is Kauai, veeleer geschikt voor natuur- en avontuurliefhebbers. Het eiland omvat onder meer vele lange en witte zandstranden, prachtige regenwouden en adembenemende watervallen. Het is een waar paradijs, met tevens een waar natuurspektakel. Dat is de Mount Waialaele, de regenrijkste plaats ter wereld. Het water loopt van de berg en belandt vervolgens in één van de zeven rivieren. Daarnaast is er de Na’Pali kust, die bestaat uit meer dan één kilometer hoge kaarsrechte zeekliffen. Een ander eiland is Maui, het tweede grootste eiland. U kan hier Wailea, Kihei en Mekana vinden, die voornamelijk gekend zijn om hun wondermooie stranden en het heldere water. U kan er onder meer in snorkelen en duiken. Op het eiland is er tevens een waaier aan prachtige natuur te zien: naast het adembenemend landschap van de witte zandstranden zijn er nog vele watervallen en steile rotskusten. Hier is ook Lahaina te vinden, de voormalige hoofdstad. Als laatste is er Big Island, de grootste van de gehele eilandengroep. Het eiland biedt u een diversiteit aan prachtige landschappen. U kan er onder meer lavawoestijnen, prachtige groene tropen, indrukwekkende stranden en besneeuwde bergtoppen zien. Tevens kan u een blik opvangen van de overblijfselen van de Polynesische beschaving.

Klimaat Hawaii

Het klimaat in Hawaii is een vrijwel constant tropisch klimaat. In de zomer schommelen de temperaturen tussen de 24 en 32 graden Celsius, in de winter tussen 18 en 29 graden Celsius. Er zijn echter enkele uitschieters, namelijk de hoge bergen. Over het algemeen regent het vrij weinig op deze eilanden, maar ook hier zijn er enkele uitschieters zoals Mount Waialeale.

Eten & drinken in Hawaii

Vroeger bestond de Hawaiiaanse keuken vooral uit zeer gevarieerd voedsel met wortels, fruit, gevogelte, varkenvlees, kruiden en speciale planten die men in de natuur vond. Een typisch, authentiek gerecht is ‘poi’, een paarse pasta dat gemaakt is van de tarowortel, tevens een zeer voedzaam gerecht. Vooral door de verschillende etnische groepen die geëmigreerd zijn naar Hawaii, kent de keuken vele verschillende invloeden uit meerdere werelddelen.

Steden in Hawaii

De hoofdstad van Hawaii is Honolulu, dat gelegen is op het eiland Oahu. Daar ligt tevens de stad Waikiki. Andere steden zijn bijvoorbeeld Lihue (gelegen op het eiland Kauai), het economische en bestuurlijke centrum. Verder is er ook Lahaina (gelegen op het eiland Maui), de vroegere hoofdstad. Daarnaast is op Big Island ook de stad Hilo te vinden.