Rondreis India

Rondreizen India

India is een veelzijdig land dat u op elk gebied zal verbazen. Het land heeft de meeste inwoners ter wereld, en dat zal u ongetwijfeld merken in de grote, actieve en nooit slapende steden zoals Delhi en Calcutta. Daarnaast kent India tevens een zeer grote en verschillende natuurlijke rijkdom met blikvangers zoals de Himalaya.

Bezienswaardigheden India

De natuur is zeer uiteenlopend in India. Het schiereiland wordt ‘gesplitst’ van Azië door de Himalaya bergketen. De keten is vooral bekend om de hoogste top van de wereld, namelijk de Mount Everest, met zijn 8850 meter hoogte. Het hoogste punt dat in India ligt is echter Kanchenjunga met 8598 meter. De noordelijke valleien zijn bedekt met bossen, en in het noordoosten kan u zelfs bamboebossen tegenkomen. Achter deze reusachtige Himalaya stromen twee reusachtige rivieren: de heilige Ganges en de Brahmaputra, beiden bijna drie kilometer lang. In het westen is er een deel van de Thar woestijn. Het zuiden is dan weer een groot plateau dat de naam ‘Dekan’ draagt. Aan de oost-en westkust vindt u twee bergketens: de Oost-Ghats en de West-Ghats. De ‘top’ van India, helemaal in het zuiden, kent tevens een palmboombegroeiing en regenwoud. Al deze prachtige natuur kan u vinden in één van de vele Nationale Parken zoals het Nationaal Park Sundarbans en het Nationaal Park Kaziranga.

Advertenties van onze partners

India kent niet alleen een prachtige natuur, maar her en der kan u vele typische oosterse monumenten, tempels of gebouwen tegenkomen. Er zijn verschillende stadjes waar u al deze pracht kan bewonderen. Één daarvan is Pushkar, een vriendelijk en sprookjesachtig stadje, dat in tegenstelling tot vele andere Indiase steden rust uitstraalt. U kan rustig een wandeling maken en genieten van de vele kleine tempels en monumenten. Een andere stad is Udaipur, een zeer romantische stad, met een prachtig uitzicht over de indrukwekkende bergtoppen, het pichola meer met ‘Lake Palace’, een paleis in het meer dat een miniatuur van Venetië vormt. Als derde is er Jaisalmer, een stad die als een fata morgana uit de droge woestijn rijst. U waant zich als een waar sprookjesfiguur tussen de smalle straatjes en de wallen van het fort. Daarnaast is er Jodhpur, een stad die tevens een adembenemend fort omvat, het Mehrangarh Fort. Het kent tevens een prachtige oude stad met tempels, paleizen en de authentieke kloktoren. Verder is er Jaipur, een stad waarvan het centrum opgebouwd is uit een roze zandsteen. Als laatste is er Agra en zijn rijke omgeving, waar de Taj Mahal te vinden is, één van de zeven wereldwonderen. Daarnaast ligt het Agra Fort, dat opgebouwd is uit rode zandsteen. Er zijn verder nog vele bezienswaardigheden in Agra, en in de omgeving, zoals Sikandra, Fatephur Sikri en het natuur- en vogelreservaat in Bharatpur. Als u echter het actieve, uiterst drukke stadsleven wil ontdekken zijn Bombay, Delhi en Calcutta zeker en vast dé steden die u gezien moet hebben.

Klimaat India

In India heersen er diversen klimaten. Het kent voornamelijk een moessonklimaat met drie seizoenen. Van oktober tot februari is het koel, van maart tot juni heet en van juni tot september is het ‘regenseizoen’. In het noorden kent men een gematigd klimaat, in het zuiden dan net weer een tropisch klimaat. Verder zijn er nog enkele uitschieters zoals de Thairwoestijn met zijn woestijnklimaat en de Himalaya met een hoogtebergklimaat.

Eten & drinken in India

De Indiase keuken is een typische keuken waar men vooral gebruikt maakt van verscheidene soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot mengsels gemalen worden. Het geloof (voornamelijk hindoeïsme en islam) is duidelijk te merken in de keuken: het hindoeïsme ziet de koe als een heilig dier en daardoor eet men in India geen rundvlees. Moslims eten geen varkensvlees, en daardoor zijn vele gerechten vegetarisch.

Steden in India

De grootste stad is Bombay, met 17 miljoen inwoners. Daarna volgt de hoofdstad Delhi, met 14 miljoen inwoners. Op de derde plaats staat Calcutta met ruim 13 miljoen inwoners. Andere steden zijn Madras Andere steden zijn Madras, Bangalore en Haiderabad.

Offerte rondreis India? Klik hier