Rondreis Indonesië

Rondreizen Indonesië

Offerte rondreis Indonesië? Klik hier
Indonesië heeft genoeg gebied wat rijp is voor verkenning. Het bestaat uit maar liefst 18108 eilanden, waarvan de grootste Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi en Irian Jaya zijn. Naast zon, zee en strand kan u ook genieten van prachtige landschappen in de natuurparken en de vele mooie tempels die het land u te bieden heeft. Daarnaast is er nog een zeer grote rijkdom aan flora en fauna die elke natuurliefhebber in zijn rondreis wel gezien wil hebben.

Bezienswaardigheden Indonesië

Indonesië bestaat voor een zeer groot deel uit enorme bossen. Als natuurliefhebber vindt u er een groot deel van de flora en fauna die onze Aarde u te bieden heeft. In Indonesië kan u immers 10% van de bloemplanten terugvinden en 12% van de zoogdieren die op onze planeet voorkomen. Vele exotische dieren zien Indonesië als hun thuisbasis, bij de vogelsoorten zijn dat onder andere kaketoes, paradijsvogels en papegaaien en in de zee zijn dat onder meer dolfijnen, de potvis en de blauwe vinvis. Er zijn ook echter grotere zoogdieren terug te vinden zoals neushoorns en tijgers, en net zoals in Australië komen hier ook buideldieren voor en zelfs een divers aantal kleurrijke vogels. Zoveel verscheidenheid aan flora en fauna kan u te zien krijgen in verschillende nationale natuurparken. Indonesië biedt u enkele tientallen parken en reservaten aan, waarvan enkele aanraders: het nationaal park van Ujung Kulon, Komodo en Lorentz. Maar ook andere natuurgebieden zijn interessant om een bezoekje aan te brengen. Zo is er onder andere het regenwoud van Sumatra, het Tobameer en de vulkaan Bromo. De vulkaan Bromo kan voor enkele mooie, unieke uitzichten zorgen. Zo is het een populaire activiteit om de zonsopgang te bekijken op de rand van de krater. Maar er is nog meer: naast deze diversiteit van natuurspektakels is er nog een stukje religie dat zich in enkele mooie monumenten heeft verborgen. Er zijn enkele mooie tempels te bezichtigen in Indonesië, zoals onder andere het tempelcomplex van Borobudur, op het eiland Java dat tevens een prachtig uitzicht biedt over het begroeide land van Indonesië. Daarnaast zijn er nog de Prambanan- tempels, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van het land, en de vele tempels die het eiland Bali u te bieden heeft. Een andere bezienswaardigheid is het terrein van Sangiran, waar verschillende fossielen van de eerste voorouderen van de mens gevonden zijn. Dat is zowat alles in een notendop dat Indonesië qua cultuur en natuur u aan te bieden heeft. Maar als u in uw rondreis ook graag een halte wilt houden voor de genieten van de zon, de zee en het strand kan u altijd een mooi plaatsje zoeken aan de kust. Indonesië biedt enkele prachtige kusten aan waar u in alle rust kan zwemmen en genieten van de zon. Enkele kusten hebben ook immers prachtige koraalriffen, die u kan zien tijdens een duikactiviteit. Daarnaast zijn er in Jakarta tevens een groot aantal overdekte winkelcentra. Voor ieder wat wils!

Klimaat Indonesië

Indonesië heeft in het hele land een tropisch klimaat. Het is echter een Aziatisch land dat tevens te maken heeft met de moesson, met als gevolg dat er in Indonesië een “regenseizoen” en een “droog seizoen” is. Gemiddeld is er in geheel Indonesië een aangename temperatuur van 26 graden.

Eten & drinken in Indonesië

De Indonesische keuken is zeer uiteenlopend. Het groot aantal eilanden zorgt ervoor dat de keuken op elk eiland een beetje anders kan zijn, dit vooral in het soort kruiden dat er in een gerecht wordt toegevoegd. De Indonesische keuken kent zowel Arabische, Indiase, Chinese als Nederlandse invloeden. Het eten is veeleer gekruid. Het hoofdgerecht is vaak rijst, met een sajoer (een soepachtig groentegerecht), vlees en eieren, dat vooral ook in Aziatische landen voorkomt. Vele gerechten worden ook bereid met kokosmelk voor zijn speciale smaak.

Steden in Indonesië

Ook in dit land is de hoofdstad de grootste stad: Jakarta. Op het deeleiland Java kan u onder andere Soerabaja, Bandung en Jogjakarta vinden. Andere groten steden zijn: Medan en Padang op Sumatra en Denpasar op Bali.