Rondreis Italië

Rondreizen Italië

Italië meet van noord naar zuid 1300 km en beslaat een totaal oppervlak van 300.000 km². Hiervan is 35% bergachtig (boven de 700 meter) , 40% heuvelachtig en slechts 21% vlak. De belangrijkste karakteristieken in het reliëf zijn de hoge, spitse bergen van de Alpen, die zich in een wijde boog uitstrekken over het noorden van het land, van Oostenrijk langs Zwitserland tot aan Frankrijk. Pronkstuk is de hoogste piek Monta Rosa, die 4643 meter de lucht in steekt. Vervolgens vallen op een rondreis door Italië, de lagere centrale bergen van de Apennijnen op, die als een smalle ruggengraat over de hele lengte van het schiereiland liggen.

Advertenties van onze partners

Informatie Italie

De vaak genegeerde kustlijn van Italië is zo’n 7500 km lang en wordt omspoeld door twee grote zeeën: de Thyrreense Zee in het westen en de Adriatische Zee in het oosten. Verspreid voor de kust liggen talrijke eilanden, waaronder Sicilië en Sardinië, het grootste en één na grootste eiland van de Middellandse Zee. Het is thuis aan de actieve vulkanen Vesuvius, Etna en Stromboli, die allen voortkomen uit de restbeweging van de aardschollen die de Apennijnen gevormd hebben. Dezelfde beweging zorgt voor de seismische activiteit in delen van Midden- en Zuid Italië, die tot aardbeving kan leiden zoals de krachtige schokken die Napels in 1980 en Umbrië in 1997 troffen. Italië kent drie klimaatzones: alpien in het noorden, met koude winters en warme zomers, gematigd in de Po-vlakte, met koude natte winters en warme vochtige zomers en mediterraan in het overgrote deel van het land en op de eilanden, met milde winters en lange hete, droge zomers.

Bezienswaardigheden rondreis Italie

Rome, een museum op zich. Op een van de heuvels, het Capitool, staan de vier Capitolijnse musea. Het Palazzo Nuova, ontworpen door Michelangelo, bevat klassieke beeldhouwwerken. Palazzo Conservatori bevat onder Tintoretto’s, Titiaans, de wolvin die Romulus en Remus voedt. Uit de Romeinse tijd vindt u er het Colosseum, het Circus Maximus, het Pantheon, het Forum Romanum, de keizerlijke fora en de Markten van Trajanus. Deze zijn rond 100 v. Chr. gebouwd. In de middeleeuwen bouwde men er een verdieping op. Het wordt het oudste winkelcentrum genoemd. De heuvel Palatijn is een archeologische site. Een zeer moderne kerk, de Padre Misericordioso, is in opdracht van Johannes Paulus II gebouwd, schitterend. De Sancta Maria Maggiore is een prachtige basiliek in meerdere stijlen. In het Vaticaan moet u geweest zijn: de St. Pietersbasiliek en het plein, de Sixtijnse kapel met de plafondschildering van Michelangelo en het Vaticaans museum met vele beroemde kunstwerken. Het op eilandjes gebouwde Venetië is een must. De prachtige historische architectuur, het Dogepaleis op het San Marcoplein, de brug der Zuchten en de Galleria del Academia. In Florence is de Dom en het museum van Uffizi en de Ponte Vecchio. Siena, met zijn Dom, zijn Piazza del Campo en zijn Palio, is wereldberoemd.

Flora en fauna Italie

Wie echt de tijd neemt op vakantie in Italië een rondreis te maken door het hele land en enkele eilanden, kan als echte liefhebber van de planten- en dierenwereld, zijn of haar geluk niet op. Door de vele verschillende landschappen komt er de mooiste vegetatie op je pad, variërend van Alpenweiden met edelweiss, arnica en de blauwe gentiaan, tot sublieme orchydeeënsoorten in alle denkbare kleuren in het hogere gebergte. Klaprozen, korenbloemen, sleutelbloemen en wilde rozen, vullen de dalen met de van heerlijke riviervissen vergeven bergstromen. In de Alpen en in de Apennijnen leven nog wolven en poema’s naast gemzen, vossen, steenmarters, arenden, vale gieren, oehoe’s, beekforellen, karpers, snoeken en rivierkreeftjes. Het is er een walhalla en alleen eigen ervaring kan het complete gevoel oproepen.

Offerte rondreis Italië? Klik hier