Rondreis Laos

Rondreizen Laos

Laos is een waar paradijs op zichzelf. Als u houdt van een kleurrijk regenwoud met adembenemende watervallen, een veelzijdige fauna en flora en het mysterie van de ongerepte natuur, dan is dit zeker en vast uw vakantiebestemming bij uitstek. Dé blikvanger in dit land is de rivier Mekong, die zorgt voor een prachtig schouwspel bij de zonsondergang.

Bezienswaardigheden Laos

Laos is het enige land in zijn omgeving dat geen kustlijn heeft. Het is een bergachtig land met in het oosten Vietnam, in het zuiden Cambodja, Thailand in het westen en in het noorden het reusachtige China. In de toerisme is Laos vaak een vergeten land tussen de natuur- en ontspanningskoningen in de omgeving, maar vele bezoekers merken alvast een heleboel aantrekkingspunten. Het land kent voornamelijk een bergachtig landschap, met voornamelijk vlakke gebieden rondom de rivier Mekong. De Mekong is één van de langste rivieren in geheel Azië die door zes landen stroomt. Hij ontspringt in het Tanglhagebergte in China en mondt uit in de Zuid-Chinese zee. In Laos kent de Mekong één zijrivier: Nam Ngum. Op gebied van natuur kent Laos vele prachtig gebieden. Één daarvan is het Bolaven Plateau, een hoogvlakte in het zuiden van Laos, wat voornamelijk bekend staat om zijn koffieplantages.

Advertenties van onze partners

Een groot deel is beschermd natuurgebied, en een waar paradijs voor natuurfanaten en wandelaars. U kan er een magnifiek, ongerept regenwoud vinden met woeste watervallen. Één daarvan is Tad Fane, een spectaculaire tweelingwaterval van maar liefst 120 hoog. Er zijn echter nog vele andere natuurgebieden en fenomenen te bewond eren zoals Khone Falls, Xe Piane, Nakai-Nam Theun en Khammouane Limestone. Veel van deze natuurgebieden zijn in het zuiden te vinden, aangezien daar voornamelijk de mooie natuur van het kleurrijke regenwoud te vinden is. Er zijn echter nog vele andere dingen te beleven. Als eerste is er het Ban Nalan parcours, een tweedaagse trektocht in het noorden van Laos. Verder is er nog de Vlakte der Kruiken (Phonsavan), waar u, net zoals de naam al zegt, honderden kruiken kan vinden. Daarnaast is er nog Si Phan Don, een eilandengroep in het uiterste zuiden van Laos. De rivier is er maar liefst 14 kilometer breed en biedt plaats aan zandplaten, eilanden, rotsen, stroomversnellingen en miraculeuze watervallen. Verder is er nog Vang Vieng, een ontmoetingsplaats voor backpackers voor een tocht door de kalkstenen grotten en een ritje op de Nam Song rivier. Dan is er nog Tham Nong Pafa Cave, een grot die sinds kort ontdekt is, en waar zo’n 200 Boeddha beelden in alle soorten en maten gevonden zijn. Maar naast deze culturele en natuurlijke hoogstandjes zijn er nog enkele prachtige steden in dit mysterieuze land. Eerst en vooral is er natuurlijk de hoofdstad Vientiane, gelegen aan de over van de Mekong. Dan is er nog Luang Prabang, bekend om zijn talrijke tempels. Verder zijn er nog vele steden die de moeite waard zijn zoals Luang Namtha, Muang Xay, Pakbeng, Pakse en Savannakhet.

Klimaat Laos

Laos heeft grotendeels tropisch klimaat. Het kent echter drie verschillende seizoenen, het hete seizoen is van maart tot mei, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot veertig graden Celsius. Dan is er het natte seizoen van mei tot oktober, met temperaturen rond dertig graden Celsius. En als laatste is er het droge seizoen, van november tot maart, met geringe neerslag en temperaturen rond de vijftien graden Celsius.

Eten & drinken in Laos

De keuken van Laos is vergelijkbaar met de keuken van Thailand, meer bepaald die van de provincie Isaan. Populair is de ‘plakkerige rijst’ (khao niaow). Het nationale gerecht is ‘laap’, een salade van gehakt vlees, gemengd met kruiden, specerijen, limoensap en af en toe chili. Ook de Fransen hebben duidelijk een invloed gehad, met stokbroodjes gevuld met pate.

Steden in Laos

De hoofdstad is Vientiane. Andere steden zijn Luang Prabang, Luang Namtha, Muang Xay, Pakbeng, Pakse en Savannakhet.

Offerte rondreis Laos? Klik hier