Rondreis Maleisië

Rondreizen Maleisië

Maleisië is een prachtig land met een veelzijdige cultuur, fauna en flora. Van de moerasvegetatie tot de drassige kustvlakten en het tropisch regenwoud. Daarnaast kent Maleisië nog duizenden verschillende boom- en plantsoorten, enkele honderden zoogdieren, vogelsoorten, reptielsoorten en ontelbare insecten. Verder kent het een ware mengeling van verschillende culturen zoals de Chinese, boeddhistische, islamitische en de inheemse Oran Asli cultuur.

Bezienswaardigheden Maleisië

Maleisië kent enkele aanraders onder de bezienswaardigheden wat gaat van de prachtige, typische vakantiestranden tot de cultuurbeelden en monumenten. De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur, en dat is meteen de bron van de beweeglijke geschiedenis en de mengelmoes van culturen. De hoofdstad is de meest ontwikkelde stad van Maleisië en dat is zeker te zien aan de torenhoge wolkenkrabbers, zelfs de hoogste ter wereld, waar duidelijk de commercie tentoongesteld wordt. Verder kent de stad nog enkele luxueuze winkelcentra zoals Lot 10 en The Mall en tevens een markt waar u allerlei exotische groenten en fruit, goedkope kleding en imitaties van onder andere horloges kan vinden.

Advertenties van onze partners

Een andere bezienswaardigheid in deze stad zijn de Lake Gardens, ‘het groene hart’ van Kuala Lumpur. Er zijn vele exotische vogels en wondermooie planten te vinden. Daarnaast is de stad ook hét punt waar de mengelmoes van verschillende culturen duidelijk wordt. Er zijn Chinese en Indische tempels (tevens Chinatown en de Indische wijk), kerken en enkele Maleisische moskeeën. Verder is er nog Penang, het grootste eiland van het land, en tevens een populaire vakantiestemming. In het noorden zijn er de prachtige zandstranden, de helderblauwe zee en de aangename zon. Verder zijn er verschillende botanische tuinen en parken die een kleurrijk decor vormen. Daarnaast zijn er verschillende tempels te bezichtigen zoals de Kek Lok Si-tempel en tevens een zeer rijke en uiteenlopende cultuur. Een ander eiland van Maleisië is het schiereiland Malakka. Het is echter zeer veelzijdig: er zijn drukke en fascinerende steden, het indrukwekkende regenwoud, de gezellige en pittoreske dorpjes, de kleurrijke en bedrijvige markten in Chinatown, de prachtige hooglanden met zijn theeplantages en de kleine eilandjes met zijn adembenemende, witte palmstranden. Daarnaast is er de Kelantan, de noordelijkste staat van Maleisië. Hier heerst de typische, Aziatische sfeer met de prachtige boten die door het gladde water van de Zuid-Chinese Zee varen, de palmenstranden langs het water, de typische visserdorpjes, de beboste eilanden en de prachtige koraalriffen in de helderblauwe zee. Als laatste zijn er Sabah en Sarawak, de twee staten op het eiland Borneo en een waar paradijs voor menig natuurfanaat. Het gebied kent ontelbare bezienswaardigheden en drie natuurparken die een waar avontuur herbergen. Dat zijn Gunung Mulu, het park omvat drie bergen (Gunung Mulu, Gunung Api, Gunung Benarat), Bako (prachtige flora, bos- en zandsteenformaties) en Kinabula met een prachtig tropisch regenwoud.

Klimaat Maleisië

Maleisië kent, op uitzondering van het noorden van het schiereiland Malakka, een tropisch moessonklimaat. Het is er het hele jaar door heet en vochtig. De temperatuur wijkt af van regio tot regio, hoewel de verschillen veelal klein zijn. Het verschil in neerslag is groter, zo valt er in het westen 2000 mm neerslag en in het oosten het dubbele. De meeste regen valt tijdens de moesson (november tot maart en juni tot oktober).

Eten & drinken in Maleisië

Door het verschil in cultuur is de Maleisische keuken veelal gevarieerd. Vele gerechten kennen echter als basis rijst met kip, vis, garnalen, rund- lams- en geitenvlees. Het verschil in geloof komt in de keuken vooral boven doordat het varkensvlees verboden is voor moslims, maar het wel te vinden is in Chinese markten of restaurants.

Steden in Maleisië

De hoofdstad is Kuala Lumpur, met ruim één miljoen inwoners. Andere steden zijn Kuantan, Kuala Terengganu, Kota Bharu, Kuching en George Town.

Offerte rondreis Maleisië? Klik hier