Rondreis Marokko

Rondreizen  Marokko

Marokko is het land bij uitstek als u de islamitische cultuur wil opsnuiven. Van de authentieke cultuur in het Atlasgebergte tot de vier koningsteden. De gezellige, aparte cultuur doet u meteen onderdompelen in de typische, sprookjesachtige steden. Geen enkele centimeter blijft gespaard van zijn prachtige bouwwerken en wondermooie taferelen. Als u in uw rondreis graag van de overvloedige, prachtige islamitische cultuur geniet, is Marokko hét land om even een kijkje te nemen en een stapje te zetten in zijn sfeervolle steden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Marokko

Marokko is veeleer weggelegd voor cultuurliefhebbers die graag even de benen willen strekken voor een kijkje te nemen in de rijkdom die de typische, Marokkaanse steden u te bieden hebben. In Marokko wordt er veel gesproken over een “medina” van een stad. Dit is eigenlijk het oude stadsgedeelte van een stad. Het land heeft u enkele prachtige steden met zo’n medina te bieden. Als eerste is er de stad Fez, één van de vier koningssteden. Een tweede koningsstad is Marrakesh, op de Haouzvlakte met op de achtergrond de Hoge Atlas. Ook deze stad staat bekend om zijn medina. Er is onder meer ook de toeristische trekpleister Djemaa el Fna, het centrale plein van Marrakesh waar overdag vele straatartiesten aanwezig zijn en in de avond bedekt is met vele eetkraampjes. Als derde koningsstad is er Meknes, een stad met eveneens een prachtige medina. De vierde koningsstad is Rabat, de hoofdstad van Marokko, gelegen aan de westkust van Marokko aan de Atlantische Oceaan. Maar er zijn nog twee prachtige steden bekend om onder meer hun medina: zo is er Tétouan, waar ook enkele mooie moskeeën en de kasbah van zijn medina te bezichtigen zijn. Daarnaast is er Essaouira, gelegen aan de westkust. Marokko heeft echter nog meer historierijke steden: als eerste is er de verstevigde stad of ksar AitBenHaddou, met zijn prachtige kasbahs. Vervolgens zijn er onder meer Romeinse opgravingen te bezichtigen in Volubilis. Ook El Jadida is een stadje dat u meteen doet onderdompelen in de rustige sfeer. Het is een havenstad met een oud Portugees fort dat gratis te bezoeken is. Als kers op de taart is er nog het stadje Asilah, bekend om zijn kasbah en zijn witte huizen, het draagt dan ook de bijnaam het “witte stadje”. Een ware cultuurbom die u meteen naar een andere wereld stuurt. Als u even genoeg hebt van het actieve stadsleven, kan u ook het dorpje Ouzoud bezoeken, waar enkele prachtige watervallen te bezichtigen zijn. Vooral in de lente is dit een natuurlijk spektakel.

Klimaat Marokko

Marokko heeft over het algemeen een warmgematigd klimaat of een mediterraan klimaat. Echter kent Marokko ook het fenomeen “stuwingsregen” en “regenschaduw”, doordat het Atlasgebergte zo’n grote oppervlakte van het land inneemt. Aan de loefzijde van de reusachtige bergketen is er de “stuwingsregen”, een verschijnsel doordat het zo koud is dat de lucht de hoeveelheid waterdamp niet meer kan aankan, dat zorgt voor veel regen en dus ook vruchtbare gebieden. Aan de lijzijde is er “regenschaduw”, dit is een verschijnsel waardoor er aan de ene kant van een berg beduidend minder neerslag valt.

Eten & drinken in Marokko

Marokko is een meester als het gaat om de meeste invloeden in de keuken. Het voedsel telt zeer gevarieerde invloeden, met meestal een eigen toets als het om het overvloedige gebruik van kruiden gaat. De Marokkanen volgen in de keuken ook overduidelijk hun geloof: zo is het meest gegeten vlees kip, rundvlees en lamsvlees. Een typisch Marokkaans gerecht is couscous. Als het om drank gaat, is de populairste drank groene thee met munt.

Steden in Marokko

Marokko telt verschillende grote steden. Echter is in dit land de hoofdstad niet de grootste stad. De grootste stad is ongetwijfeld Casablanca met bijna 3 miljoen inwoners. Zijn opvolger is dan wél de hoofdstad, Rabat, bewoond door zo’n 1,6 miljoen inwoners. De daarna opvolgende grote(re) steden zijn: Fez, Marrakesh, Agadir, Tanger, Meknes, Oujda, Kenitra, Tétouan en Safi.

Offerte rondreis Marokko? Klik hier