Rondreis Nieuw Zeeland

Rondreizen Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland is de ideale omgeving als u letterlijk de andere kant van de wereld ook eens wil ontdekken. Doorsnee natuurliefhebber vindt dit zeker en vast zijn gedroomde vakantieoord. Nieuw-Zeeland heeft het voordeel in het bezit te zijn van enkele prachtige natuurfenomenen, die zich uitstrekken van het warmere klimaat en de groenere omgeving op het Noordereiland tot de Zuidelijke Alpen, grillige gebergtes, blauwe meren en diepe fjorden op het Zuidereiland.

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een prachtige omgeving waar u in alle rust kan wandelen en genieten van de verbazingwekkende mooie natuur. Als u echt alles wat de natuur op onze Aarde te bieden heeft gezien wil hebben, dan is het aan te raden alvast hier halt te houden bij uw rondreis. Op het Noordereiland liggen de vulkanen Ruapehu, Tongariro en Ngauruhoe. Een waar spektakel voor iedere natuurliefhebber. Maar toch: de vulkanen zijn echter ook interessant voor diegene die graag skiën. Tijdens uw uitstapje is het niet ongebruikelijk om uw ski’s op de vulkaanhellingen te zetten en een hels ritje te maken. Naast deze “multifunctionele” vulkanen is er wat verder op het Noordereiland ook nog een natuurlijk spektakel te zien van kokende modderpoelen, geisers die in het rond spuiten, bronnen met warm water en dampende rotsformaties. Er zijn verscheidene plaatsen op het Noordereiland waar u gerust een bad kan nemen in de natuur. Maar naast deze natuurlijke thermen zijn er nog de inheemse bossen waar menig natuurfanaat graag even de benen voor wil strekken. Er zijn verschillende natuurparken waar u vele boom- en plantensoorten kan ontdekken die alleen op Nieuw-Zeeland voorkomen. Verder aangekomen op het Zuidereiland gaat het veelzijdige natuurlandschap rustig door.

Advertenties van onze partners

 

Tijdens uw rondreis is het aan te raden een kijkje te nemen op de Zuidelijke Alpen, waar u onder meer een wandeling tussen de gletsjers kan maken met een gids. Maar niet alleen de honger van natuurliefhebbers wordt gestild, er is nog meer: Nieuw-Zeeland heeft ook sportliefhebbers een hels avontuur aan te bieden: naast de sneeuwsport op het Noordereiland en de Zuidelijke Alpen kan Nieuw-Zeeland u ook een kanotripje aanbieden door de prachtige meren. Ook dierenliefhebbers kunnen op de Milford Sound onder meer zeehonden, dolfijnen en kuifpinguïns te zien krijgen. Avontuur gegarandeerd! Maar het gaat nog verder: Nieuw-Zeeland beschikt ook nog over verscheidene zandstranden, baaien met zandstrandjes, rotskusten, kliffen en duinen.

Klimaat Nieuw-Zeeland

Bijna geheel Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat. Doordat Nieuw-Zeeland bijna “horizontaal” ligt, is het iets warmer in het noorden dan in het zuiden, alhoewel de grootste verschillen tussen west en oost zijn. Het zuidwesten krijgt veel neerslag te verduren, hoewel het in het oosten veel droger is. In het topje van Nieuw-Zeeland (Northland en Bay of Plenty) is er een uitzonderlijk subtropisch klimaat. Wil u liever een aangenaam zonnetje, dan is het aan te raden tijdens uw rondreis veeleer in de regio’s Marlborough en Nelson te blijven.

Eten & drinken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is zoals algemeen bekend een Britse kolonie geweest, en de gevolgen zijn enorm te zien in de Nieuw-Zeelandse keuken. Het is bijna een exacte kopie van de Engelse, niet-verfijnde keuken, op een paar lokale specialiteiten na. Door het subtropische klimaat in het noorden van het land, is het mogelijk om enkele exotische vruchten te planten zoals kiwi’s. Kiwi’s komen dan ook veel voor in de Nieuw-Zeelandse specialiteiten.

Steden in Nieuw-Zeeland

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington, en krijgt dus meteen het label van grootste stad op zich gekleefd. Maar naast de hoofdstad heeft Nieuw-Zeeland ook nog enkele andere grote steden: Auckland, Waitakere, Manukau, North Shore, Hamilton, Tauranga, Palmerston North, Christchurch, Dunedin en Invercargill. Een waaier van verschillende steden in ongeveer elke regio, als u in uw rondreis of groepsrondreis echt overal in het Nieuw-Zeeland geweest wil zijn.

Offerte rondreis Nieuw Zeeland? Klik hier