Rondreis Peru

Rondreizen Peru

Peru is misschien wel één van de meest veelzijdige landen ter wereld. Het land biedt u een zeer grote rijkdom aan natuur met de sierra, costa, selva, laaglanden, Amazone, zijn verscheidenheid aan bergen, meren en vulkanen. Bovendien zijn er nog vele indrukwekkende diersoorten te vinden. Maar het gaat nog veel verder dan dat: het land biedt niet alleen fauna en flora, maar ook een grote hoeveelheid van de authentieke, oorspronkelijke cultuur. Zo zijn er onder andere oude steden, de ruïnestad Chan Chan en één van de wereldwonderen Machu Picchu, een spektakel dat de Inca’s nalieten op de bergen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Peru

Peru heeft zeer veel bezienswaardigheden. Als eerste zijn er de Ballestaseilanden: deze eilanden zijn bekend om de overvloedige aanwezigheid maritieme zoogdieren en vogels. Vooral de zeeleeuwen en de pinguïns zijn het bekendst. Een ander “natuurverschijnsel” is de hoogvlakte van Peru, die vier à zes kilometer hoog is. Verder is er nog het Titicacameer. Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en op één na grootste meer van het gehele continent Zuid-Amerika, ongeveer 3800 meter hoog. Het meer heeft ook 41 eilandjes, waarvan sommigen dicht bevolkt zijn zoals onder meer Isla del Sol, Amantani en Taquile. Peru heeft u echter veel meer dan dat aan te bieden. Als u een rasechte natuurliefhebber bent, dan kan u nog verder gaan dan bovenstaande (eerder) toeristische attracties. Het land heeft verscheidene nationale parken, zoals het Nationaal park Manú, het grootste natuurreservaat van Peru. Peru telt zo’n acht nationale parken en acht nationale reservaten. Zoals eerder vermeld kent het land ook een zeer grote variëteit aan landschappen. Ook hier is het de moeite waard om bijvoorbeeld de berg Nevado Huascarán, met het hoogste punt van Peru, de zandwoestijn, de sierra of de Amazone, de langste op één na langste rivier van de wereld. Bent u echter eerder geïnteresseerd in de cultuur en geschiedenis van Peru, dan zijn er nog tal van attracties die u kan bezoeken. Als eerste is er Caral, de oudste stad van Amerika. Daarnaast is er Chan Chan, met overblijfselen van reusachtige lemen paleizen. U kan enkel het paleis van Tschudi bezoeken, omdat de overige paleizen als bedreigd erfgoed worden beschouwd. Er is tevens Cuzco, de oude hoofdstad van de Inca’s. In de hoofdstad Lima heeft u de mogelijkheid om verschillende interessante musea te bezoeken zoals bijvoorbeeld het goudmuseum. Verder is er nog de Nazcalijnen, mysterieuze eeuwenoude figuurtekeningen in het zand. Dé aanrader is natuurlijk Machu Picchu, de Incanederzetting die verscholen is op de hoge bergen en tevens één van de wereldwonderen is.

Klimaat Peru

Peru kent door zijn verscheidene landschappen een zeer gevarieerd klimaat. Aan de kust heerst er een warm en droog woestijnklimaat, door de woestijn Atacama. De Andes brengt dan eerder het contrast met een koud hooggebergteklimaat. Als u verder het binnenland ingaat, over de Andes, dan komt u in het Amazonegebied waar er uiteraard een tropisch klimaat heerst.

Eten & drinken in Peru

De Peruaanse keuken is één van de meest gevarieerde keukens ter wereld. Het heeft een honderdtal typische gerechten. De bevolking besteed veel aandacht aan eten, en men eet vaak wel twee tot drie keer per dag een warme maaltijd. Het is vaak een vis- of vleesgerecht met rijst, aardappelen of Yuka, een soort aardappel. Het nationale gerecht is Cebiche, rauwe vis gemarineerd in limoensap met chilipepers en opgediend met maïs, uien en garnalen. Het land kent ook eigen dranken zoals Inca Cola, een frisdrank met een zoete smaak, Chicha, een alcoholische maïsdrank en Pisco, een nationale sterke drank.

Steden in Peru

Peru is een groot land, en dat is ook te merken in het aantal steden. De hoofdstad en grootste stad is Lima, met meer dan vier miljoen inwoners. De opvolgers: Arequipa, Cajamarca, Caral, Cuzco, Iquitos, Pisco, Trujillo, Villa El Salvador, Huanuco, Tacna, Huaraz en Juliaca.

Offerte rondreis Peru? Klik hier