Rondreis Thailand

Rondreizen Thailand

Thailand is ongetwijfeld het meest bekend om zijn lekkere, warme stranden waar u heerlijk kan genieten van een cocktail en het heerlijke zonnetje. Het gaat echter nog verder dan dat: Thailand is een land dat u naast de prachtige kusten ook een divers landschap kan aanbieden.

Bezienswaardigheden Thailand

Thailand heeft zeer uitgestrekte en diverse landschappen. In het noorden van het land is er eerder een uitgestrekte bebossing, met bomen zoals de teakboom. In het noorden zijn er ook veel bergen. De hoogste berg is de Doi Inthanon, met een hoogste punt van 2590 meter. Het gebied is gevuld met vele riviertjes die door de diepe valleien vloeien. In het noordoosten is het Khorat Plateau, ook wel de ‘Huilende Vlakte’ genoemd omdat het gebied erg onvruchtbaar is. Als u meer naar het zuiden van Thailand reist, komt u bij het rivierengebied. Daar ligt onder meer de grootste, en hoofdstad, Bangkok. Als u echter helemaal naar de ‘staart’ (het schiereiland Malakka), in het zuiden, reist zal u veeleer tropische regenwouden tegenkomen. Er zijn tevens vele loodrechte kalksteenrotsen te vinden.

Advertenties van onze partners

De zuidkust heeft ook vele honderden eilandjes. U zal wellicht het eerst belanden in de hoofdstad, Bangkok. De stad biedt meteen een bom aan ontspanningsmogelijkheden aan. Het een zeer actieve en veelzijdige stad, met vele winkelcentra, markten, attractieparken zoals Dream World, dierentuinen zoals Dusit Zoo, musea zoals het Nationaal Museum, en kent tevens vele prachtige, groene parken zoals het Lumphini Park. Thailand is boeddhistisch, en dat is natuurlijk ook te merken in Bangkok. De stad herbergt vele tempels en boeddhistische monumenten zoals het Koninklijk Paleis met de Wat Phra Kaew. Daarnaast zijn er ook de Wat Arun en de Smaragdgroene Boeddha. Maar niet alleen in Bangkok zijn er zulke prachtige monumenten en gebouwen te vinden. Zo is er de historische stad Sukhothai waar vele ruïnes, tempels en boeddhabeelden te zien zijn. Daarnaast is er tevens de eeuwenoude stad Ayutthaya, die vele aloude tempels en boeddhabeelden herbergt. Tevens is de archeologische plaats Ban Chiang een aanrader. Van cultuur naar natuur: Thailand kan u tevens vele prachtige landschappen aanbieden. Deze kan u zien in onder andere Dong Phayayen en het wildpark Thungyai Huai Kha Khaeng. Maar er zijn nog vele diverse natuurparken in Thailand. Wil u in uw rondreis er echter even tussenuit, dan kan u even ontspannen in de badplaatsen Hua Hin, Cha-am, Pattaya en het welbefaamde Phuket.

Klimaat Thailand

Het grootste deel van Thailand kent een tropisch klimaat. In de bossen en bergen in het noorden heerst er veeleer een kouder klimaat. Er wordt niet gesproken van seizoenen, hoewel er toch zeker enkele ‘periodes’ te onderscheiden zijn. Zo is er van november tot februari veeleer een koel klimaat, met de laagste temperaturen van het jaar, van maart tot juni is het heet met temperaturen rond de 40 graden Celsius en van juli tot oktober is het nat, met tropische moesson.

Eten & drinken in Thailand

Thailand kent natuurlijk zijn typische Thaise keuken. De keuken kent veeleer sterke smaken die gecreëerd worden door onder nadere limoen- of citroensap, citrus of verse koriander. Er worden tevens vele hete pepers gebruikt. Er zijn tevens verschillende keukens te onderscheiden in de regio’s, zo is er de centrale Thaise keuken, de noordelijke Thaise keuken, de Isan keuken (regio tegen Laos) en de zuidelijke Thaise keuken. De gerechten bestaan meestal uit rijst, noedels, soep en curry, een hoofdgerecht, salades en eventueel een dessert zoals exotisch fruit.

Steden in Thailand

De hoofdstad van Thailand is Bangkok, met ruim acht miljoen inwoners. Opvolgers van Bangkok zijn: Phetchaburi, Phrae, Chiang Rai, Pattani en Phitsanulok. Het land kent tevens nog enkele ‘kleine broertjes’zoals Ayutthaya, Chiang Mai en Chiang Rai, Hat Yai, Huahin, Kenchanaburi, Pattaya en Udon Thani.

Offerte rondreis Thailand? Klik hier