Rondreis Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het land dat vooral bij Nederlanders en Belgen erg in trek is. Het land is erg veelzijdig: u hoeft dus niet te vrezen dat uw favoriete natuuruitstapjes of museabezoeken niet aan bod komen. Er is in dit land echt voor ieder wat wils. Van de natuurgebieden, kraters en prachtige landschappen op de Tafelberg tot zijn Hollandse architectuur, geschiedenis en de herkenbare taal. Een perfecte gelegenheid voor zon, zee, strand, natuur en cultuur in uw rondreis.

\

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft tal van bezienswaardigheden, toerisme is namelijk een erg belangrijke factor in het land. Voor natuurliefhebbers zijn er tal van activiteiten. Enkele aanraders: het moeraslandpark in Greater St. Lucia, de gebieden met fossielen van hominides in Sterkfontein, Swartkrans, Kromdraai en zijn omgeving, het nationale park in Drakensberg, het natuurreservaat in Mapungubwe met een uitkijk op de stad, de Big Five, de zandstenen formaties en de regenwouden, de beschermde gebieden van de Floraregio van de Kaap, de Vredefortkrater en als laatste het botanisch landschap van Richtersveld. Genoeg te beleven als u een stukje van de Afrikaanse natuur wil zien en betreden. Maar voor cultuur- en historiefanaten zijn er nog keuzes genoeg in uw uitstapjes. Zo is er als blikvanger hoofdstad Kaapstad, die een overvloed aan rondvaarten, musea en uitstapjes aanbiedt naar onder meer Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland. Verder is het nog het legendarische Kaap Agulhas, een plaats waar u zeker halt moet houden tijdens uw rondreis of groepsrondreis. Kaap Agulhas is het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent en biedt een prachtig uitzicht. Het is de plaats waar de twee reusachtige oceanen in elkaar vloeien: de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan.

Klimaat Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat misschien niet overdreven groot is in omvang, maar wel een diverse uitstalkast van klimaten draagt. Doordat het land zich op het zuidelijk halfrond bevindt, moet ook hier rekening gehouden worden met de “tegengestelde” seizoenen. Zo is het in januari het warmst en in juli het koudst. Aan de westkust heerst er een woestijnklimaat, gaat u oostwaarts het binnenland in komt u vervolgens een steppeklimaat, een eerder gematigd klimaat en tot slot aan de oostkust een subtropisch klimaat met het hele jaar regen. Ten zuidwesten van het land is er nog een klein gebied dat tevens een subtropisch klimaat heeft, maar met droge zomers.

Eten & drinken in Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse keuken kent een mengeling van verschillende invloeden. Het land draagt immers met zich een ingewikkelde geschiedenis, waardoor ook in de keuken duidelijk wordt dat er een grote diversiteit van recepten is. Al deze verschillende culturen zijn echter aangepast aan de Zuid-Afrikaanse mogelijkheden van de vegetatie en klimaat. Typische Zuid-Afrikaanse gerechten worden geserveerd in een “shebeen”, een soort café. Erg in trek in Zuid-Afrika is het barbecuen, dat bij hun de “braai” genoemd. Andere populaire gerechten, waar vooral de geschiedenis van het land zich niet achter kan verbergen, zijn “boerewors”, “koeksister” en “mieliepap”. Naast het eten heeft Zuid-Afrika bekende wijnstreken, vooral in de kustregio en aan de “Breede Rivier”.

Steden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft vele grote steden. Het land heeft maar liefst drie hoofdsteden aangesteld: Pretoria, Kaapstad en Bloemfontijn. Maar het telt ook nog tal van andere grote steden. Zo staat aan top de grootste stad van het land Johannesburg, met als opvolgers Durban en Soweto. Tevens kan Port Elizabeth zich een grote stad noemen, met maar liefst 737.600 inwoners. Naast deze uitschieters heeft het land nog enkele kleine(re) volgelingen, maar liefst meer dan 25 hebben een inwonersaantal dat ver boven dat van bijvoorbeeld Brussel uitsteekt. Zuid-Afrika heeft ongetwijfeld een sterk ontwikkeld stedenbouw ten opzichte van de overige landen in het continent, die vaak onderdrukt worden door de helse vegetatie en klimaat.

Offerte rondreis Zuid-Afrika? Klik hier