Rondreis tips

Rondreis tips

Wanneer u op de planning heeft staan een rondreis te maken is er niets zo fijn om van professionals een aantal tips te ontvangen. Vaak ontstaan tips doordat het bij een ander reisgezelschap is fout gegaan of dat het achteraf ter sprake kwam. Hier kunt u uw voordeel mee doen omdat u er geen rekening meer mee hoeft te houden. Mocht u vooraf of tijdens de reis ook tegen bepaalde zaken aanlopen die in uw ogen thuishoren in onze rondreis tips verzoeken wij u ook om contact met ons op te nemen. Hoe uitgebreider deze lijst is hoe soepeler en leuker de reis gaat verlopen.

De tips voor tijdens de rondreis:


  • Denkt u er altijd aan voldoende informatiemateriaal over de landen, waar u naar toe gaat of door heen komt tijdens het rondreizen, mee te nemen. Zo bent u namelijk instaat om alle specifieke informatie over een land te weten te komen. U komt niet voor verrassingen te staan en u kunt anticiperen op bepaalde situaties.

  • Zorg altijd dat u over een beperkt aantal vreemde valuta’s beschikt wanneer u een land bezoekt. U weet namelijk niet of u zomaar ergens kunt pinnen of met een creditcard kunt betalen. En ja, niet is zo treurig als u tijdens de rondreis ergens strand omdat u geen geld heeft.

  • Pas de inhoud van uw bagage aan op de omstandigheden in een bepaald land of continent. Bekijk van te voren de klimaat situatie zodat het mogelijk is om uw kleding hier op af te stemmen. Zo voorkomt u extra bagage die op voorhand wellicht al niet eens nodig is. Vooraf kijken voorkomt dit.

  • Voorafgaand aan de rondreis is het verstandig om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kan altijd wat gebeuren waardoor u niet op reis kunt. Wanneer u hier geen verzekering voor heeft dan is dit zonde van het geld.

  • Bepaal duidelijk de reisroute voor tijdens de reis. Wanneer u hier tijdens de rondreis nog over na moet denken is het eigenlijk te laat. Er gaat stress ontstaan en het genieten van de reis is dan ver te zoeken.

  • Zorg ervoor dat wanneer er inentingen nodig zijn, u deze ook ruim van te voren toe laat dienen. Zo heeft u weer een zorg minder en kunt u zonder zorgen op reis.

Heeft u nog aanvullingen op bovenstaande rondreis tips? Neem dan contact met ons op, hoe meer tips wij onze bezoekers kunnen geven hoe beter. Wacht niet langer en stuur onder de tips voor tijdens het rondreizen.