Rondreis Zuid-Amerika

Rondreis Zuid-Amerika

Algemene informatie rondreis Zuid-Amerika

Zuid-Amerika biedt vele verschillende mogelijkheden voor cultuur-, natuur- en dierliefhebbers. Het omvat vele verschillende, prachtige landschappen zoals de Andes en natuurlijk de Amazone met het Amazoneregenwoud. Naast de wildernis van het regenwoud en de koude wind in de bergen, zijn er nog enkele steppen, savannes, en woestijngebieden die u naast het prachtige uitzicht vaak ook de mogelijkheid geven om enkele prachtige diersoorten te ontdekken. Maar dat is nog niet alles: u kan het actieve stadsleven ontdekken en de typische, Zuid-Amerikaanse cultuur. Zo kan u uren rondlopen in steden als São Paulo, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Santiago en Lima.

Bezienswaardigheden Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is veeleer een gebied waarbij u uren kan rondrijden, wandelen of fietsen en tal van prachtige uitzichten kan tegenkomen. Een ander belangrijk element in dit continent zijn de adembenemende Maya en Inca ruines. Zoals bijvoorbeeld enkele Mexicaanse steden zoals Mérida, Villahermosa en Oaxaca die u met zijn indrukwekkende tempelcomplexen en oude steden van de Maya’s regelrecht enkele jaren terug de tijd in schiet. Een ander hoogtepunt van deze aloude beschaving is ongetwijfeld Machu Pichu, de verborgen stad op de bergen. Een stukje Mayacultuur kan u tevens vinden in Guatemala, een toeristische route waar u enkele archeologische sites en natuurreservaten kan bezoeken. Maar er zijn nog veel meer monumenten, gebouwen, sites en ruïnes waar u stil van wordt. Het continent is het meest ‘geraakt’ door de Spaanse kolonisatie, en dat liet zeker en vast ook sporen achter. U kan vandaag de dag nog steeds zeer duidelijke overblijfselen zien van de Spaanse cultuur. Iets wat de Spanjaarden zeker en vast als adembenemend bestempelden, is de veelzijdige natuur van het land. Dé blikvangers zijn natuurlijk het Amazoneregenwoud, met de machtige Amazonerivier, en het Andesgebergte. Maar daarnaast zijn er nog miljoenen natuurspektakels te zien in het continent. Zo zijn er verscheidene bossen, vulkanen, bergen, woestijnen, meren, rivieren, onbewoonde koraaleilanden, exotische vogels, indrukwekkende zoogdieren, kleurrijke vissen en ga zo maar door. U vind zeker en vast in elk land een waar uniek spektakel. Naast deze oude beschavingen en avonturen in de natuur, kan u ook vele interessante steden bezoeken. Veeleer zijn dit de hoofdsteden van de landen in Zuid-Amerika, echter hebben de grote – en machtigste – landen naast de hoofdsteden vaak nog interessante, of interessantere, steden aan te bieden. Een duidelijk voorbeeld is Brazilië: naast zijn hoofdstad Brasilia biedt het land u tevens het adembenemende Rio de Janeiro en zijn broertje São Paula aan. Er zijn echter nog tal van andere interessante (hoofd)steden te bezoeken.

Klimaat Zuid-Amerika

Een algemeen klimaat is er ook in dit continent niet. In de omgeving van de evenaar vinden we een duidelijk tropisch klimaat, met de nadruk op het Amazonewoud, en de hooglanden. In het zuiden is het een mengeling van warmgematigde klimaten met uitschieters zoals de Andes en de Atacamawoestijn. Doordat het continent voornamelijk op het zuidelijke halfrond ligt, heeft het de “omgekeerde seizoenen”. Het is dus daar winter als het bij ons zomer is.

Eten & drinken in Zuid-Amerika

De keuken is natuurlijk zeer gevarieerd in dit continent. Er is geen duidelijke rode lijn of verband tussen de keukens, men spreekt voornamelijk van een Latijns Amerikaanse keuken. Die zou door de kolonisatie vele invloeden gehad hebben van de Spaanse en Portugese keuken, maar bevat nog steeds oorspronkelijke elementen. Er wordt vooral gebruikt gemaakt van maïs, rijst, lokale granen, bonen en pompoen.

Steden in Zuid-Amerika

De grootste steden zijn in dit continent bijna allemaal aan de kust gelegen, dit omdat het binnenland vaak vele grillige landschappen omvat. De grootste stad is São Paula (Brazilië). Daarna volgent Rio de Janeiro (Brazilië) en Buenos Aires (Argentinië). Dit zijn ongetwijfeld de drie grootste steden. Het gebied kent nog wel drie kleine broertjes hiervan, waaronder Lima (Peru), Bogotá (Colombia) en Santiago (Chili).

 • Rondreis Argentinië
  Rondreis Argentinië

  Argentinië is het op één na grootste land van het continent Zuid-Amerika, en daarbij ook het zesde grootste land ter wereld. Het geeft u in uw rondreis dan ook een..

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Peru
  Rondreis Peru

  Peru is misschien wel één van de meest veelzijdige landen ter wereld. Het land biedt u een zeer grote rijkdom aan natuur met de sierra, costa, selva, laaglanden..

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Brazilië 
  Rondreis Brazilië

  Brazilië: het land van Rio de Janeiro en de Amazone. Er is echter zoveel meer te zien voor natuur- en cultuurliefhebbers. Van de tropische kust door het Hoogland van..

  Lees hier meer informatie