Rondreis Europa

Rondreis Europa

Algemene informatie rondreis Europa

Europa biedt naast ons gekende thuisfront nog vele verrassingen. Hoewel Europa veeleer een gebied is dat door de stads- en cultuurliefhebbers als favoriet wordt aangeduid, kan het ook een prachtige ontdekkingstocht worden voor natuurfanaten. Het eindigt niet met enkele voorbeelden van prachtsteden, het zijn er tientallen die u mond doen opengaan van verbazing. Parijs, Rome, Londen en ga zo maar door, kortom: verschillende rondreizen in Europa die uw honger naar cultuur en plezier meer kan stillen dan u zou denken.

Bezienswaardigheden Europa

Europa biedt u verschillende mogelijkheden aan: het levende stadsgedeelte, een gezellige badplaats, het avontuur opzoeken in uw rondreis door verschillende gebieden of een mengeling van enkele door u opgestelde uitstapjes. Een gezellige groepsrondreis of rondreis kan uw kennis behoorlijk opkrikken. U kan zo bijvoorbeeld met een gids door Londen, Parijs, Moskou of Instanbul, allen rijk aan geschiedenis, cultuur en een prachtige omgeving, wandelen. De kuststreken van Europa bevatten vaak vele mooie badplaatsen. Wil u liever genieten van zon, zee en strand dan is het aan te raden naar het zuiden van Europa te trekken. Hier is het vanzelfsprekend verschillende graden warmer dan bij ons en vaak de ideale omgeving voor een ontspannende rustvakantie. Zo is het aangenaam om te verblijven in één van de kustgebieden zoals Spanje, Italië, Turkije of een eiland als Malta of Mallorca. Maar dat is niet alles: Europa kan ook prachtige rondreizen, gefixeerd op natuur en sport, aanbieden. Er zijn verschillende hooggebergten te vinden, zoals de Pyreneeën, Alpen, Karpaten, Balkan, Kaukasus of het Oeralgebergte, die de ideale omgeving maken voor uw sport- of natuurvakantie. Skiën, snowboarden, sleeën of andere sneeuw- of klimsporten zijn hier allemaal geen probleem. Of wil u liever een wandeling maken door het adembenemende landschap? Ook hiervoor kan u in uw rondreis hier zeker en vast een halte prikken.

Klimaat Europa

In Europa heersen er weinig sterk verschillende klimaten. Logischerwijze zal u in het noorden eerder de strenge, koude temperaturen ontmoeten en in het zuiden eerder de zon. Bijna geheel Europa valt onder de (warm)gematigde klimaten. In de zeestreken is er vanzelfsprekend een zeeklimaat, terwijl u verder het land, naar het oosten, een landklimaat zal tegenkomen. Als u helemaal noordwaarts trekt, is het zeker niet onvermijdelijk dat de temperaturen flink onder het vriespunt zullen gaan.

Eten & drinken in Europa

Op culinair gebied heeft elk land zijn eigen typische keuken, dat meestal geen of weinig invloeden kent van vreemde landen buiten Europa. Over het algemeen kunnen we zeggen dat, naast deze typische gerechten, de Westerse keukens toch voor een groot deel dezelfde gerechten bevat. Daarnaast heeft elk land zijn eigen specialiteit, meestal gebaseerd op een product dat erg populair is in dat land, waarover geen “algemene Europese beschouwing” te maken valt. Zo is in Nederland bijvoorbeeld de kaas(kroket) erg populair, terwijl in Spanje de paella een typisch gerecht is. Indien u meer naar de gebieden gaat op de grens met andere continenten, zoals bijvoorbeeld Turkije, zal u merken dat deze wel enkele andere traditionele eet- en drinkgewoonten heeft, zo is het drinken van thee uit kleine glaasjes of sterke koffie typerend is voor Turkije. Bijna geheel Europa heeft een katholiek of protestantse bevolking, op uitzondering van enkele landen zoals Turkije. Dat kan u eventueel ook in de keuken of aan de tafel merken.

Steden in Europa

Zoals gezegd, heeft Europa een prachtige waaier van verschillende steden. De grootste steden met de meeste rijkdom zijn vaak uitgegroeid tot hoofdsteden. Zo is het interessant om bijvoorbeeld Parijs, Londen, of Wenen te bezoeken. Kortom: keuze genoeg in deze bijna oneindige reeks prachtige hoofdsteden. Maar er zijn natuurlijk ook enkele uitzonderingen: zo is bijvoorbeeld Barcelona voor u misschien een meer geschikte halte in uw rondreis.

 • Rondreis Italië 
  Rondreis Italië

  Italië meet van noord naar zuid 1300 km en beslaat een totaal oppervlak van 300.000 km². Hiervan is 35% bergachtig (boven de 700 meter) , 40% heuvelachtig..

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Noorwegen
  Rondreis Noorwegen

  Noorwegen vormt samen met Zweden, Denemarken en Finland een landenbundel die men ook wel Scandinavië pleegt te noemen. Het is in..

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Turkije
  Rondreis Turkije

  Turkije is een erg veelzijdig land waar u kan genieten van de zon terwijl u de prachtige cultuur en natuur bezoekt. Het land is het de ware oversteek van Europa..

  Lees hier meer informatie