Rondreis Noord-Amerika

Rondreis Noord-Amerika

Algemene informatie rondreis Noord-Amerika

Noord-Amerika is een erg veelzijdig continent, dat bijna geheel in beslag genomen wordt door de Verenigde Staten en Canada. Dit continent biedt u zowel een hele waaier natuurspektakels als cultuurbezoekjes aan. Het gebiedt gaat van het ijskoude Alaska tot de warme tropen van Costa Rica. Daarbij doorkruist het een duizendtal natuurlijke bezienswaardigheden en tientallen fascinerende wereldsteden.

Bezienswaardigheden Noord-Amerika

Het continent vormt een blok tussen de Atlantische en de Grote Oceaan. Als u een ware natuurliefhebber bent, dan is dit continent zeker en vast een aanrader voor uw lijstje. Vooral in Canada en de Verenigde Staten hebt u vele kilometerslange, uitgestrekte gebieden die bijna geheel de uwe zijn. Enkele hoogtepunten van het continent zijn uiteraard de Rocky Mountains, tevens een interessant gebied voor sneeuwsporters, de Grand Canyon, de Apalachen, de Missouri-Mississippi (de langste rivier van Noord-Amerika) en zijn zijrivieren, de Grote Meren, en het prachtige tropische regenwoud in het zuiden van het continent. U kan in dit continent tevens de gelegenheid hebben om vele diersoorten van dichtbij te zien zoals beren, wolven, herten, elanden en sneeuwgeiten. Het is een waar schouwspel om deze dieren in zo’n uitgestrekte, veelzijdige en prachtige omgeving te zien. Verder kan u in Noord-Amerika vele activiteiten ondernemen. Als u een waar genieter bent van de omgeving, is wandelen, fietsen of mountainbiken misschien eerder iets voor u. Er zijn ook enkele hevigere sporten zoals skiën, snowboarden, raften of kajakken. Houdt u liever van bezoekjes brengen aan musea, gebouwen of monumenten bezichtigen, of gewoon genieten van het drukke stadsleven, heeft dit gebied tevens een rijkdom aan prachtige wereldsteden. Deze steden zijn veeleer gespreid over de Verenigde Staten. Dé plaats waar u geweest moet zijn is natuurlijk New York, met zijn Vrijheidsbeeld. Maar dat is natuurlijk niet alles: Los Angeles en Hollywood met de film- en muziekindustrie, Las Vegas met het welbekende nachtleven en de casino’s, de Golden Gate Bridge in San Frasisco, de hoofdstad Washington en Detroit met zijn prachtige skyline. Stuk voor stuk steden waar de skyscrapers uit de grond rijzen. Maar dit continent heeft naast deze prachtsteden ook elders nog enkele wereldsteden. Een goed voorbeeld daarvan is Mexico-City, één van de grootste steden ter wereld. Vaak kan u naast deze steden ook genieten van de zon, zee en strand op één van de prachtige kusten die het continent u aanbiedt.

Klimaat Noord-Amerika

Noord-Amerika is een ware pudding van klimaten. Het ligt slechts tien graden van zowel de evenaars als de noordpool, en dat bespeelt natuurlijk ook het klimaat. In de regenwouden, vooral in het zuiden, en de savanne, in Centraal-Amerika, heerst er een tropisch klimaat. In het noorden van Canada en Alaska heerst er een toendraklimaat of subarctisch klimaat. Het grootste deel heeft te maken met een ‘gewoon’ land- of zeeklimaat.

Eten & drinken in Noord-Amerika

Met de Noord-Amerikaanse keuken bedoelt men vaak de keuken van Canada en de Verenigde Staten. Deze keukens volgen de Westerse keuken, maar kennen echter nog iets ‘vettigere’ gerechten zoals fastfood of donuts als ontbijt. Hoe meer u naar het zuiden gaat van het continent, richting Mexico en de Caraïben, een des te ‘zuiderse keuken’ u krijgt. De Mexicaanse keuken is bijvoorbeeld heel types voor zijn aparte, speciale keuken die gelijkt op de keuken van de Azteken en de Spaanse keuken.

Steden in Noord-Amerika

Noord-Amerika is natuurlijk een continent waar er erg veel grote wereldsteden zijn. De nummer één bij uitstek, en die tevens een tweede plaats behaalde bij de grootste metropolen ter wereld, is natuurlijk New York (Verenigde Staten). Daarna volgen respectievelijk Mexico-City, Los Angeles, Chicaco en Washington. Maar er zijn natuurlijk nog grote, en misschien wel interessantere steden, als voorgaande. Het noorden van het continent is bijna geheel vrij van grote steden, de meest steden zijn geconcentreerd aan kusten of grote rivieren.

 • Rondreis Cuba
  Rondreis Cuba

  Cuba: het land van zon, Che Guevara, Fidel Castro en de typische sigaren. Voor vele mensen is het land echter een mooie, verre vakantiebestemming om te..

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Amerika
  Rondreis Amerika

  Amerika is een heel groot land met vele staten. Wil jij weten waar jij het beste een rondreis kan maken? Lees dan hier uw informatie..

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Canada
  Rondreis Canada

  Canada, dat qua oppervlakte na Rusland het grootste land ter wereld is, biedt een hele waaier aan natuurlijke spektakels die u zeker en vast in uw leven gezien moet..

  Lees hier meer informatie