Rondreis Oceanië

Rondreis Oceanië

Algemene informatie rondreis Oceanië

Wil u liever op rondreis naar een gebied dat echt letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt, en toch veel te bieden heeft? Dan is een bezoekje brengen aan één van de vele prachtige gebieden die Oceanië u aanbiedt misschien wel iets voor u. Dit gebied is voornamelijk aan te raden voor avonturiers, natuurliefhebbers, dierenliefhebbers en alle personen die nieuwsgierig zijn naar wat de wereld aan wondere fenomenen nog meer in huis heeft. In dit werelddeel wordt vooral de unieke fauna en flora benadrukt.

Bezienswaardigheden Oceanië

Oceanië heeft u veel te bieden aan fauna en flora. Bent u eerder een stadsmens of een historiefanaat dan kan u dit gebied beter links laten liggen. Echte steden zal u in dit continent zeer weinig tegenkomen. U kan dus in alle rust wandelen, fietsen, duiken en zwemmen. De prachtige omgeving zorgt voor uw ideale droomreis. U kan zelfs enkele unieke dieren zien: in Australië is er natuurlijk de kangoeroe, maar ook koala’s en vogelbekdieren. In Nieuw-Zeeland kan u zijn unieke kiwi zien of proeven, en dan kan er het dier of de vrucht mee bedoeld worden. Maar ook verscheidene natuurverschijnselen zullen uw aandacht trekken: kokende modderpoelen, geisers die in het rond spuiten, bronnen met warm water, dampende rotsformaties, zandstranden, baaien met zandstrandjes, rotskusten, enkele spectaculaire kliffen en duinen, helse bergketens en ga zo maar door. Oceanië is het continent bij uitstek als in uw rondreis de mooie natuur van onze wereld prioriteit nummer één is.

Klimaat Oceanië

Oceanië heeft, zoals bijna elk continent, enkele grote verschillen in het klimaat. Het noorden van het continent heeft veeleer te maken met een warm, nat en tropisch klimaat. Het zijn voornamelijk de eilandengroepen aan de noord- en oostkant van Papoea-Nieuw-Guinea die te maken hebben met zo’n klimaat. Het westen en het bovenste deel van Australië heeft tevens een warm klimaat, maar daar spreekt men over een “nat seizoen” en een “droog seizoen”. Australië is het overgangsgebied met verschillende klimaten, van het gematigde droge klimaat in de steppe en savanne door het warme, altijd droge klimaat in de woestijn naar het mediterrane klimaat aan de zuidkust van het land. Het oosten zorgt echter voor de overgang: zowel de oostkust als Nieuw-Zeeland heeft bijna geheel te maken met een gematigd zeeklimaat.

Eten & drinken in Oceanië

Ook in de keuken valt er moeilijk een algemene beschouwing te maken. Oceanië verschilt op diverse gebieden van bevolking en zijn levensstijl. Het noorden van het continent volgt veeleer een Aziatische keuken, terwijl landen als Australië en Nieuw-Zeeland hun Britse geschiedenis niet kunnen verbergen. Toch spelen alle landen met hun omgeving en doen een eigen inbreng door hun eigen exotische producten, die vaak hun verschillend klimaat mogelijk gemaakt kunnen worden. Vruchtensappen zijn dus één van de lekkere drankjes die u in deze landen kan vinden. Daarnaast zijn ook wijn en bier populair in de zuidelijke helft van het continent zoals Australië.

Steden in Oceanië

Oceanië is veeleer een bescherm natuurgebied, en er zijn zeer weinig (grote) steden te vinden. Vooral door de zeer kleine eilandjes, de wilde vegetatie, de natuurvolkeren of hels klimaat is het te moeilijk om een stad uit te bouwen. Hoofdsteden zijn vaak uitgegroeid tot de belangrijkste steden. Toch heeft Australië enkele grote steden op zijn naam staan. Grootste stad van het continent is ongetwijfeld hoofdstad Sydney, met als grote opvolger Melbourne en daarna de iets kleinere Adelaide, Brisbane en Perth. Nieuw-Zeeland heeft als blikvanger natuurlijk zijn hoofdstad Wellington, gevolgd door Auckland, Christchurch en Dunedin. Het derde grote(re) land in het continent is Papua Nieuw-Guinea met zijn hoofdstad Port Moresby. De eilandengroepen hebben over het algemeen drie grote(re) steden: Suva (Fiji), Port Vila (Vanuatu) en Honiara (Solomon-eilanden).

 • Rondreis Australië 
  Rondreis Australië

  Australië: het grootste eiland met de unieke flora en fauna en vooral, de kangoeroes. Maar er is nog meer dan dat: in Australië heeft u de gelegenheid om in..

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Nieuw- Zeeland
  Rondreis Nieuw- Zeeland

  Nieuw-Zeeland is de ideale omgeving als u letterlijk de andere kant van de wereld ook eens wil ontdekken. Doorsnee natuurliefhebber vindt dit zeker en vast..

  Lees hier meer informatie