Rondreis Afrika

Rondreis Afrika

Algemene informatie rondreis Afrika

Afrika pronkt uit als een ware natuurkoning. De ideale reisomgeving voor het gros van de natuurliefhebbers. Maar naast zijn prachtige natuur, heeft het op één na grootste continent tevens een zeer rijke cultuur. Afrika staat ongetwijfeld het meest bekend om zijn authentieke, traditionele natuurvolkeren. Maar daarnaast kan u ook de islamitische cultuur in het noorden van Afrika ontdekken en onder meer de erfenis van de aloude Egyptenaren. Kortom: u kan in Afrika een ideale rondreis maken in uw gedroomde landschappen.

Bezienswaardigheden Afrika

Als u het continent van noord naar zuid doorkruist, zal u onmiddellijk de extreme verschillen waarnemen in de natuur. In het noorden is er de reusachtige woestijn: de Sahara. De Sahara is de grootste woestijn die er op onze Aarde bestaat. Het strekt zich uit over elf landen, rekt tot drie verschillende zeeën en is het middenrif tussen het Atlasgebergte in het noorden en de tropen in het midden. Verder zijn er dieper in de Afrikaanse jungle nog verscheidene natuurfenomenen te bewonderen. Daarnaast zijn er nog zo’n 18 verschillende nationale parken zoals onder meer het Krugerpark. Maar niet alleen natuur kan u in dit continent vinden, ook een belangrijk stuk cultuur. Hier kan Egypte ongetwijfeld de kroon op het hoofd plaatsen met zijn verscheidene piramides en andere bouwwerken.

Hoewel dit continent enkele prachtige cultuurstukken in zijn bezit heeft, is het grootste deel van de activiteiten in Afrika veeleer weggelegd voor natuurliefhebbers. U kan een bezoekje brengen aan een natuurpark: ideaal voor de echte natuurliefhebber. Maar ook voor dierenliefhebbers is Afrika hemel op aarde: in een safari kan u van dichtbij kennismaken met dieren die u voorheen misschien op een afstandje in een nagemaakte leefomgeving in de dierentuin hebt gezien. Daarnaast kan u tevens een stapje in de woestijn zetten met een kameel: het ideale uitstapje wil u in uw rondreis of groepsrondreis echt alles gezien hebben. U kan tevens een mix maken van beiden: Egypte is een veelzijdig land dat zowel de woestijn en zijn cultuur aanbiedt. Maar er is nog meer: Afrika biedt niet alleen plaats voor rondreizen voor natuur-,dier- en cultuurliefhebbers. Het is tevens een gedroomde locatie voor zon, zee, strand en stad. In Zuid-Afrika kan u onder andere het beroemde Kaapstad of Johannesburg bezoeken.

Klimaat in Afrika

Afrika ligt in een warme klimaatzone. Het noorden van Afrika heeft grotendeels te lijden onder een droge weersomstandigheden, dit ten gevolge van het grote woestijngebied met onder meer de Sahara. Het midden en het zuiden hebben dan net weer een zeer nat en tropisch klimaat. De neerslag verschilt in extreme maten in het continent. Zo kan het een heel lange tijd (soms wel enkele jaren) helemaal niet regenen, terwijl aan de kust in het westen het net heel erg vaak regent. Naast de neerslag kan de temperatuur ook heel erg oplopen, hoewel dat ook enkele tientallen graden kan verschillen per regio.

Eten & drinken in Afrika

De Afrikaanse keuken heeft veel invloeden gekend. In het noorden van Afrika volgt de keuken ook voor een deel het geloof, namelijk de islam. Varkensvlees wordt er dus niet gegeten, wel kip en rundvlees zijn populair. Verder bevat de keuken veeleer gekruid eten met een mengsel van verschillende groenten, fruit en vlees. Inheemse natuurstammen hebben vanzelfsprekend hun eigen keuken, die meestal aangepast is aan de natuurlijke omgeving en de rituelen. Tropische mieren, spinnen en andere insecten zijn dus geen uitzondering.

Steden in Afrika

Afrika heeft enkele grote steden. De meeste mensen wonen in Caïro (Egypte), Lagos (Nigeria) en Kinshasa (Congo). Door het uitgestrekte natuurgebied zijn het aantal grote steden een stuk minder als in de overige continenten. Het aantal steden wordt hoofdzakelijk “onderdrukt” door het grote woestijngebied dat dwars door het continent loopt. Daarnaast is het algemeen bekend dat (bepaalde gebieden in) Afrika te maken heeft met een tragere ontwikkeling als die van de Westerse cultuur.

 • Rondreis Egypte
  Rondreis Egypte

  Egypte ligt in noordoost Afrika hoewel het Aziatische schiereiland Sinaï op de oostelijke oever van het Suezkanaal tot zijn grondgebied behoort. De oostkust worden

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Marokko
  Rondreis Marokko

  Marokko is het land bij uitstek als u de islamitische cultuur wil opsnuiven. Van de authentieke cultuur in het Atlasgebergte tot de vier koningsteden. De gezellige,cultuur.

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Zuid-Afrika
  Rondreis Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika is het land dat vooral bij Nederlanders en Belgen erg in trek is. Het land is erg veelzijdig: u hoeft dus niet na museabezoeken..

  Lees hier meer informatie