Rondreis Azië

Rondreis Azië

Algemene informatie rondreis Azië

Azië is het grootste continent van de wereld, en dat is zeker en vast te merken. Het herbergt miljoenen verschillende landschappen, culturen, religies, leefstijlen, keukens en histories. Azië staat klaar voor u om ontdekt te worden. Er zijn verscheidene authentieke gebieden met ongerepte natuur, eeuwenoude natuurstammen en nog niet ontdekte eilandjes. Het gebied is een ware rijkdom waar u de gelegenheid hebt om maar liefst 61 procent van de bevolking dat op onze planeet leeft tegen te komen.

Bezienswaardigheden Azië

Azië is ongetwijfeld één van de meest diverse gebieden ter wereld. Het heeft een immense omvang. Het begint in het noorden met het reusachtige land Rusland, in het centrale gedeelte met onder andere Kazachtsan en Oezbekistan door Afghanistan, Mongolië en China. Het zuiden met India, Pakistan, Nepal en Sri Lanka. De ‘staart’ en de grens met de twee Amerikaanse continenten wordt gevormd met de Pacifistische eilanden van Taiwan en Japan en natuurlijk Indonesië en de Filipijnen. Het spreekt voor zich dat deze landen samen een zeer grote rijkdom herbergen. Dit continent staat zeker bovenaan op het lijstje van iedere fanatieke reiziger die graag, letterlijk, eens de andere kant van de wereld gezien wil hebben. Voor de natuurfanaten is dit werkelijk een ware bom van landschappen. Zo zijn er hooglanden van Iran, de woestijnachtige Turan, de hoge, besneeuwde toppen van de wereldberoemde Himalaya met de hoogste berg de Mount Everest, de tropen in het zuiden en op de vele eilanden tot het frisse Siberië in het noorden. Elk van deze gebieden omvat vele prachtige landschappen die zeker een bezoekje waard zijn. Tevens zijn er nog wereldberoemde en immense rivieren zoals de Ganges, de Mekong en de Chang Jiang. Maar… het is echter niet alleen een prachtig continent voor menig natuurliefhebbers, maar tevens dé perfecte plaats om ‘even’ te ontspannen op de prachtige kusten met de aangename zon en een lekkere cocktail in de hand. Zo zijn onder andere Thailand, Indonesië en Maleisië landen waar u in uw rondreis gerust een paar keer halt kan houden op een prachtig strand om even uit te rusten. Daarnaast zijn er vele prachtige, authentieke dorpjes te vinden die reiken van de islamitische dorpjes van Turkije door de boeddhistische en hindoeïstische dorpjes in het meer centrale gedeelte tot de dorpjes van de natuurstammen in de regenwouden. Stuk voor stuk leefwerelden die samenleven in één continent. Maar niet alleen de authentieke dorpjes zijn echte bezienswaardigheden, u kan tevens genieten van het stadsleven in de vele moderne en uitgebouwde steden van de wereld zoals Tokyo, Peking, Seoul, Hongkong, Delhi, Mumbai en Calcutta.

Klimaat Azië

Vele landschappen, vele landen, en een grote oppervlakte: alles wat u nodig heeft om een ware bom van klimaten te creëren. En dat is precies wat er in Azië heerst. Er zijn geen duidelijke grenzen te zien: het is een hutsepot van diverse klimaten. Wel volgen de klimaten veelal, op uitzondering van de vele uitschieters, de klimaatzones. Zo heerst er in het zuiden, met het puntje van India, de eilandengroep in het zuiden tot het schiereiland van Indonesië, een tropisch klimaat. In het westen is er veeleer een soort warm en droog woestijnklimaat. In het westen en het gebergtegebied in het hart van Azië is het een stuk kouder, en in het noorden (Rusland) spreekt men dan veeleer van een koud klimaat met strenge winters.

Eten & drinken in Azië

De Aziatische keuken bestaat uit vele keukens. Zo is er de Chinese, de Filipijnse, de Indonesische, de Japanse en de Koreaanse keuken. Dit zijn de meest typische en (meest) bekende keukens. Daarnaast is er ook de Laotiaanse, Maleisische, Singaporese, Thaise, Vietnamese keuken en die van Myanmyar.

Steden in Azië

De grootste stad ter wereld is Tokyo, met ruim 35 miljoen inwoners. Verder in het lijstje volgt India met Bombai, Delhi en Calcutta. Daarnaast zijn ook andere grote steden zoals onder andere Peking, Shanghai, Hongkong, Seoul, Jakarta en Bangkok een bezoekje waard.

 • Rondreis Thailand
  Rondreis Thailand

  Thailand is ongetwijfeld het meest bekend om zijn lekkere, warme stranden waar u heerlijk kan genieten van een cocktail en het heerlijke zonnetje. Het gaat echter nog.

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Indonesië
  Rondreis Indonesië

  Indonesië heeft genoeg gebied wat rijp is voor verkenning. Het bestaat uit maar liefst 18108 eilanden, waarvan de grootste Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi en..

  Lees hier meer informatie
 • Rondreis Laos
  Rondreis Laos

  Laos is een waar paradijs op zichzelf. Als u houdt van een kleurrijk regenwoud met adembenemende watervallen, een veelzijdige fauna en flora en het mysterie..

  Lees hier meer informatie